Milica Dabović potpisala za Fljamurtari! Marina Maljković mi nije dala da se vratim u reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.10.18. | 08:48

Povratak košarci dve godine posle oproštaja...

Crna Gora, Srbija, Rusija, Litvanija, Francuska, Turska, Jermenija, Grčka, Hrvatska, Francuska, Liban, a sad i – Albanija. Dugačku listu zemalja u kojima je igrala, Milica Dabović je proširila za još jednu, pošto je potpisala ugovor sa Fljamurtarijem iz Valone!

U intervjuu Gloriji, jedna od najpoznatijih srpskih košarkašica, objašnjava motive koji su je naterali da se vrati iz igračke penzije i posle dve godine pauze prihvati avanturu u novoj sredini.
„Selim se u Valonu, jer sam potpisala ugovor sa jednim od najboljih košarkaških klubova Albanije, Fljamurtarijem. Ti ljudi su me prihvatili raširenih ruku i jedva čekam da postanem deo njihovog tima. Veoma sam srećna što ću ponovo igrati“, rekla je popularna Mika koja će u februaru proslaviti 37. rođendan.

Izabrane vesti

Kaže, nije joj svejedno što će novi angažman morati da ostvari tako što će u Albaniju morati da preseli i devetomesečnog sina.
Plašim se pomalo, naravno. Posebno me brine kako će Stefan podneti selidbu. To nije ono što sam od starta želela kad sam tri meseca pred porođaj odlučila da se vratim košarci. Htela sam da to bude u nekom domaćem klubu, ali se nije desilo. Verujem, ipak, da je Fljamurtari dobra stvar. Biću tamo osam meseci, a u Srbiju ću doći samo posle Nove godine, kad je Stefanu rođendan“.

Iako je pre dve godine u njenu čast upriličena čak i oproštajna utakmica, da se vrati na parket presudno je uticalo...
„Nedostaje mi košarka. Takođe, u ušima su mi konstantno odzvanjale tatine reči da ću posle 35. najbolje igrati, da ću tek tad moći da pružim maksimum, najbolje izgledati i osećati se. Sve je to istina, Stefan mi je dao dodatnu snagu za borbu. Uz njega sam pronašla sebe“.

Pre nekoliko sedmica, Milica Dabović je posredstvom društvenih mreža obavestila javnost da se nudila Partizanu i Crvenoj zvezdi, ali da su joj u oba kluba čije je dresove nosila rekli da sa nju, trenutno nema mesta, dok je pokazala i želju da opet bude deo državnog tima, ali...
„Uvek sam želela da igram za reprezentaciju, da sa Srbijom osvajam medalje. I sad sam htela da se vratim i zaigram sa sestrom Anom, ali Marina Maljković to nije dozvolila. Prestala sam da igram za reprezentaciju, jer sam se zaslitila ljudi, a ne košarke. Atmosfera u timu je bila loša, sve se lomilo na mojim leđima. Bila sam između trenera, sestre, devojaka i momka, koji me je nenormalno pritiskao i bio bolesno ljubomoran. Svi su mi zamerili što sam rekla istinu“, zaključila je košarkašica koja je 14 godina igrala za reprezenatciju, a najveći uspeh ostavrila kao deo tima koji je 2015. u Mađarskoj postao prvak Evrope, dok je leta 2016. na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila bronzanu medalju.

FOTO: Star sport


tagovi

Milica Dabović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara