Nikola Milutinov (©Evroliga)
Nikola Milutinov (©Evroliga)

Milutinov pred Fajnal for: Nadam se da ću imati bolje iskustvo nego 2017.

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.05.24. | 14:57

"Osećam se odlično. Jedva čekam da počne turnir. Svi žive za ovakve utakmice", rekao je centar Olimpijakosa za "Eurohoops"

Vrhunac sezone Evrolige 2023/24 je na pomolu, a Olimpijakos, Panatinaikos, Real Madrid i Fenerbahče se pripremaju za Fajnal-for u Berlinu koji počinje u petak i trajaće do nedelje.

Olimpijakos će se treću godinu zaredom boriti za evropsku krunu, ovoga puta sa Nikolom Milutinovim u svojim redovima. Srpski centar vratio se u klub prošlog leta i igraće svoj drugi Fajnal-for u crveno-belom dresu, a prvi 2017. godine.Protivnik u polufinalu je branilac trofeja, Real, od kojeg su lani izgubili u borbi za titulu tako da sada imaju puno razloga za osvetu.

Izabrane vesti

"Osećam se odlično. Uzbuđen sam i radujem se tome", istakao je Milutinov u razgovoru za "Eurohoops": "Jedva čekam da počnemo da igramo jer mislim da je to najveći košarkaški događaj u Evropi. Svi žive za ove utakmice. Uzbuđen sam i nadam se da ću imati drugačije iskustvo od onog koji sam imao sa Olimpijakosom prošli put.“

On se takođe osvrnuo na svoju tešku povredu u toku sezone, istakavši da nije očekivao da će biti van tima skoro tri meseca.

"Bila su to tri zaista teška meseca za mene. Bilo je mnogo stvari kroz koje sam prolazio. Ali srećom, imao sam ljude oko sebe da me podrže i daju snagu. Zato što sam imao mnogo uspona i padova. Normalno je kada prođete kroz takvu fazu. Mislim da sam trenutno jači nego što sam bio ranije. Jer, kao što sam mnogo puta rekao, teška vremena te čine jačim i boljim.”

Mustafa Fal je takođe imao problema sa povredom, pa je Olimpijakos morao da reaguje sredinom sezone i angažuje Mozesa Rajta. U svojoj početničkoj sezoni, američki centar je ostavio odličan utisak, a sada trener Jorgos Barcokas ima više jakih opcija u reketu.

"Ovde je zdrava konkurencija. To je snaga Olimpijakosa. Imamo toliko različitih opcija. Trener ima sreću da to ima, ali je on bio taj koji je odlučio. Znao je šta radi. Volim da ih imam u blizini. Želim da odam veliko priznanje Rajtu. Nije lako doći u Evroligu i igrati onako kako je on odmah zaigrao. Zaista je pokazao kakav je kvalitet i koliko je dobar igrač. Doći u sredini sezone, pridružiti se timu i pružiti takve partije je izvanredno i teško. Posebno na ovom nivou. Pokazao je koliko je kvalitetan igrač.”

Po svemu sudeći će centri Olimpijakosa igrati veliku ulogu u polufinalu protiv Madriđana, gde će se suočiti sa verovatno najdominantnijim centrom evropske košarke, Valterom Tavaresom.

"Morate mu odati priznanje; već dugi niz godina deluje neverovatno. Imaju i druge velike igrače koje ne možete zaboraviti. Poseduju punu listu, zaista kvalitetne i dobre igrače na svakoj poziciji."

Prošle sezone Olimpijakos je izgubio od Real Madrida u finalu, tako što je Serhio Ljulj je pogodio pobedonosni šut u poslednjim trenucima. Milutinov je tada bio samo navijač Olimpijakosa, ali su mnogi drugi igrači aktuelnog sastava bili deo tog okršaja.

„Igrači koji su iskusili taj udarac verovatno žele trofej više od svih nas. Sećam se da je to bio težak trenutak; Navijao sam za Olimpijakos. Ali to je prošlost. Znamo da moramo da razmišljamo o budućnosti i da imamo spremne misli za sledeći meč."

Iako srpski igrač priznaje da je odbrana jedna od najvećih prednosti Olimpijakosa, uverava da će ceo tim učiniti sve što je potrebno da pobedi.

"Mislim da je naša odbrana zaista na drugom nivou. Kakvu košarku možemo da igramo pokazali smo u petoj utakmici plej-of serije sa Barselonom. Učinićemo sve da pobedimo. Nije neophodno da igramo lepu košarku ili nešto slično. Radi se samo o tome da uradimo sve što je potrebno kako bi posao završili uspešno“, zaključio je Milutinov.


tagovi

KK OlimpijakosNikola Milutinov

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara