Džejms Harden
Džejms Harden

Milvoki metlom, Portland ne može bez Nurkića, derbi je Hjuston – Juta

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.04.19. | 11:26

Prognoziramo preostale četiri utakmice plej-ofa

NBA doigravanje je počelo s prve četiri utakmice. Uzbuđenja neće nedostajati ni danas kada su na rasporedu prve utakmice u ostale četiri serije. Kao što smo to napravili jučer, tako i danas donosimo najavu ovih serija uz prognozu kako bi vam olakšali gledanje, ali i klađenje.

(1,35) BOSTON SELTIKS – INDIJANA PEJSERS (3,70)

Izabrane vesti

O ovoj seriji se dosta pričalo i poslednjih dana regularne sezone jer se tada odlučivalo o domaćinstvu, odnosno prednosti domaćeg terena. Na kraju je do toga došao Boston koji se samim tim etablirao i kao favorit u ovom dvoboju. Seltiksi imaju kvalitetniji sastav, a dobra stvar je što nemaju puno povreda. Doduše, van stroja je Markus Smart, jako važan odbrambeni igrač koji je trebalo da bude zadužen za Bojana Bogdanovića, nakon povrede Viktora Oladipa, prvog igrača Indijane. No, i bez njega Seltiksi imaju dovoljno ljudstva da zaustave ili barem uspore hrvatskog asa, a koliko god da su Pejsersi sjajno igrali tokom cele sezone, toliko jednostavno nemaju dovoljno talenta da pariraju puno snažnijem protivniku. Doduše, Boston je imao dosta problema ove sezone, jedan deo njih je bio i psihičke prilike i na tu kartu Indijana treba da igra. Pejsersi šansu moraju da traže u prvoj utakmici i da krenuti žestoko po nju. Ako bi tu iznenadili protivnika, možda bi mu poljuljali samopouzdanje. No, biće im teško, jako teško.

Prognoza: 4-2 za Boston (kvota 5,00)

(1,65) PORTLAND TREJL BLEJZERS – OKLAHOMA SITI TANDER (2,50)

Koliko su god svi na Zapadu želeli da dobiju Denver, toliko su svi želeli da izbegnu Oklahomu, a jasno je i zašto. Tander ove godine izgleda najbolje u poslednjih nekoliko sezona. Pol Džordž je zaslužio poneki glas u trci za MVP-a, Rasel Vestbruk nikada nije bio ovako timski igrač kao što je to sada, Stiven Adams verovatno postavlja najžešće blokova lige, a puno je klub dobio u Denisu Šrederu, Džeremiju Grantu i Terensu Fergusonu. Oklahoma je dosta “duboka“ i opasna, a nesreću da igraju protiv njih su dobili momci iz Portlanda. Damijan Lilard i Si-Džej Mekolum su opet odigrali dobru sezonu, a dodatkom Enesa Kantera i Rodnija Huda napokon su dobili i klupu. No, sve je palo u zaborav kada se povredio Jusuf Nurkić. Centar iz Bosne i Hercegovine je nezamjenjiva karika Blejzersa i bez njega Portland ne bi imao šanse protiv niti jedne ekipe u doigravanju osim, možda, Klipers.

Prognoza: 4-1 za Oklahomu (kvota 7,50)

(1,15) MILVOKI BAKS – DETROIT PISTONS (6,00)

Milvoki se s razlogom nametnuo kao prva ekipa Istoka, a za prvi krug plej-ofa su dobili protivnika koji im najviše odgovara. Detroit je izgubio sve četiri međusobne utakmice u sezoni, a verujemo da će tako biti i u plej-ofu. Pistonsi, jednostavno, nemaju odgovor za Janisa Adetokunba i društvo. Milvoki će ove utakmice iskoristiti kako bi u ritam vratio Nikolu Mirotića, a Baksi se nadaju da bi uskoro i Malkolm Brogdon mogao na teren. O ovoj seriji se zaista nema mnogo toga reći – Pistonsi su jednostavno prespori i preslabi za Bakse.

Prognoza: 4-0 za Detroit (kvota 2,50)

(1,40) HJUSTON ROKITS – JUTA DŽEZ (3,35)

Siguran sam da nema nesrećnije ekipe od Jute, barem što se raspleta poslednjih dana regularne sezone tiče. Džez je već ranije osigurao peto mesto i čekao rasplet da vidi ko će završiti na četvrtom nadajući se Blejzersima koji su i te kako oslabljeni neigranjem Jusufa Nurkića, pogotovo kada se zna da Rudi Gober izgleda sjajno ove sezone. No, umesto njih su dobili Rokitse koji im nikako ne odgovaraju. Doduše, ne odgovara ni Juta nikome jer je Kvin Snajder trener koji je uvek spreman da prilagodi svoj tim protivniku. Biće zanimljivo videti hoće li sada pripremiti neku zamku za Majka D'Entonija, ali u svakom slučaju ovo bi mogla da bude i najzanimljivija serija prvog kruga. Hjuston ima neverovatnu napadačku moć i Džejmsa Hardena, a Juta sjajan sistem koji može da pokrije loš dan svakog pojedinca. Obe ekipe su u sjajnoj formi, nakon ol-star pauze upravo su Rokitsi i Džez najbolje ekipe lige, a sve zajedno garantuje fantastičnu seriju.

Prognoza: 4-3 za Houston (kvota 4,50)

Piše: Emir FULURIJA
Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara