Minhen slavi Đorđevića! Bajern posle 50 godina uzeo Kup!

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.02.18. | 16:59

Drugi trofej u trenerskoj karijeri, odličan Vladimir Lučić

Minhen je u transu, Minhen slavi Aleksandra Đorđevića! Posla tačno pola veka, odnosno 50 godina čekanja Bajern je u svoje klupske vitrine stavio trofej osvajača Kupa Nemačke! Bajern je u finalnom okršaju savladao Albu rezultatom 80:75 (19:20, 17:18, 18:21, 26:16) i prekinuo gotovo nestvaran post u jednom od najvažnijih takmičenja nemačke klupske košarke!

Uprkos tome što je u finišu treće i početkom četvrte deonice bio bez poena punih šest minuta i četrdeset sekundi, a Alba serijom 13:0 stigao do preokreta i vođstva rezultatom 64:54, Bajern je uspeo da konsoliduje redove, počne da igra košarku na željenom nivou i domogne se prvog trofeja u svim takmičenjima posle gotovo četiri godine! 

Izabrane vesti

Strašni košgeterski post razbio je Vladimir Lučić trojkom na asistenciju Stefana Jovića, a iako je Pejton Siva nekoliko trenutaka kasnije vratio istom merom, Bajern je pronašao unutrašnju snagu da krene u potpunu ofanzivu koja se konačno isplatila! Prvo je Džared Kaningem pogodio dva slobodna bacanja, da bi Brejdon Hobs učinio isto, a na trojku Marijusa Grigonisa Bajern je reagovao serijom 6:0 kojom su Redži Reding i Danilo Bartel uveli meč u dramatičnu završnicu.

Ključni detalj preokreta bila je strašna odbrana Bajerna, koja je u završna četiri minuta bila zategnuta „pod konac“. Uprkos novoj trojci Pejtona Sive, Bajern je ponovo izudarao rivala brzim poenima, gde su briljirali Kaningem i Hobs. Upravo su oni iskreirali pobedničku seriju 9:0 kojom je Bajern stigao do minimalne, ali važne prednosti (77:73), koju je začinio Reding sa dva penala na 28 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene!

Tačku na pobedu stavio je najbolji strelac utakmice Kaningem, čime je stigao do 28 poena (12/14 sa penala), čemu je dopisao četiri skoka. Odličan je bio i Vladimir Lučić sa 12 poena i četiri uhvaćene lopte, dok je Reding imao 13 poena, pet skokova i tri asistencije. Jović je meč završio sa svega dva poena, ali i pet završnih dodavanja. Kod Albe najefikasniji je bio Luk Sikma sa 14 poena. 

KUP NEMAČKE:

Meč za treće mesto:

Ulm - Bajrot 81:79

Finale:

Bajern - Alba 80:75
/Kaningem 28 - Sikma 14/ 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar ĐorđevićKK Bajern MinhenVladimir LučićStefan Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara