Džejsi Kerol (©Star sport)
Džejsi Kerol (©Star sport)

Mitraljez će još da rešeta!

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.20. | 18:40

Novi ugovor za sjajnog strelca

Navijači Real Madrida će i naredne sezone uživati u trojkama i koševima sjajnog strelca Džejsija Kerola.

Kraljevski klub je danas i zvanično potvrdio da je sa Amerikancem koji igra za reprezentaciju Azerbejdžana produžio ugovor na još jednu sezonu. Aktuelni ugovor Kerola je isticao na kraju sezone, a prema brojnim ranijim najavama se očekivalo da napusti Real i okonča igračku karijeru ovog leta. Čak je to na društvenim mrežama pisala i njegova supruga. Ipak, Madriđani su mu još u decembru poslali ponudu za novi ugovor koju na kraju nije mogao da odbije.

Izabrane vesti

Krol je član Real Madrida od 2008. godine i ušao je u klupsku legendu. Po stažu u klubu su ispred njega samo još veteran Felipe Rejes i plejmejker Serhio Ljulj. Kerol je stranac sa najviše odigranih utakmica u istoriji Reala i ostavio je neizbrisiv trag u klubu. Igrajući za Real je dobio nadimak ’Metraljeta’ koji u prevodu sa španskog znači ’Mitraljez’.

Uglavnom je igrao dvadesetak minuta po meču u proseku i postizao petnaestak poena po utakmici. Karakterističan je po sjajnom šutu i trojkama kojima je umeo da ekipu „digne iz mrtvih“, kao i nepogrešivosti sa linije slobodnih bacanja. Sa madridskim klubom je osvojio dve titule prvaka Evrope, pet titula prvaka Španije, šest pehara pobednika Kupa kralja i tri Superkupa Španije. U Real je došao iz Gran Kanarije u kojoj je proveo dve sezone, a tada ga je želela i Barselona. Pre Španije je igrao u italijanskom Teramu u koji je došao 2008. godine kada nije izabrana na NBA draftu posle školovanja na Juta Stejtu. 


tagovi

Džejsi Kerol

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara