Timotej Malovec (Foto: KK Mega/Ivica Veselinov)
Timotej Malovec (Foto: KK Mega/Ivica Veselinov)

Mladi Slovak iz Mege posle trijumfa nad Partizanom: Bilo je treme, ali zaslužili smo pobedu

Vreme čitanja: 4min | sre. 25.10.23. | 20:33

Timotej Malovec i protiv branioca titule u ABA ligi pokazao da ga čeka lepa budućnost

Košarkaši Mege priredili su najveće iznenađenje dosadašnjeg dela sezone u ABA ligi, pošto su u Hali sportova Ranko Žeravica savladali Partizan Mozzart Bet košem u poslednjim sekundama. Izabranici Marka Baraća su odigrali odličan meč, sveli crno-bele na samo 29 poena za poluvreme, vodili i 20 razlike u trećoj četvrtini, ali je potom kvalitet ekipe Željka Obradovića isplivao na površinu, pa je na 17 sekundi do kraja rezultat bio nerešen. Ipak, uz malo sreće, lopta je sa zvukom sirene prošla kroz obruč Partizana i Mega je upisala drugu pobedu u sezoni, nanevši braniocu titule prvi poraz u četvrtom kolu.

Jedan od junaka velikog trijumfa bio je i talentovani Slovak Timotej Malovec. Postigao je 10 poena, ubacio i bitan šut u finišu utakmice.

Izabrane vesti

Ovo je mnogo značajna pobeda za sve nas, ali i za ceo klub. Pokazali smo se u pravom svetlu i to protiv vrhunskih igrača kakve u svojim redovima ima Partizan. Prvo poluvreme smo igrali fantastično u odbrani, uspeli smo da jedan tako kvalitetan tim svedemo na samo 29 poena i to je bio ključ trijumfa. Imali smo i malo sreće na kraju, to treba priznati, ali mislim da smo sreću i zaslužili. Igra koju smo pružili je pokazatelj da je naša pobeda bila potpuno zaslužena”, rekao je Malovec.

Za mnoge igrače Mege, pa tako i za Maloveca, duel protiv crno-belih bio je najveći izazov do sada.

Prvih nekoliko sekundi na terenu, pored takvih igrača osećaš veliko poštovanje. Ima i malo treme. To je stres na neki način, ali to je brzo nestalo. Posle tog početnog osećaja samo želiš da pobediš, razmišljaš samo u tom pravcu i boriš se za ostvarenje tog cilja. Sve je bilo lakše, jer imamo sjajnu hemiju unutar ekipe. To nam je pomoglo da odigramo dobru timsku odbranu, a ta dobra atmosfera u ekipi u ovom meču u potpunosti se prenela na teren”.

Mega ima najmlađi tim u ligi, ali se to zasad ne vidi na terenu. Prva dva susreta je izgubila u neizvensim završnicama od Cedevite Olimpije i Borac Mozzarta, a onda je pre Partizana savladala i FMP na gostovanju.

Najveći broj nas igrača su i dalje tinejdžeri. Nemamo iskustvo, ali svesni smo talenta koji posedujemo. Gladni smo uspeha i imamo ogromnu želju da svima dokažemo da možemo da igramo na najvišem nivou”, dodao je Malovec koji je u srpsku košarku stigao pre dve godine iz Slovačke.

Kao jednog od najvećih talenata u domovini, put ga doveo do Mege. Sa juniorima je osvojio Evroligu, prošle sezone se kalio u OKK Beogradu, a sada je jedan od Baraćevih aduta u ABA ligi.

Moji roditelji su igrali košarku i uz njih sam zavoleo ovaj sport. Oni su glavni razlog što sam počeo da treniram. Već sa 16 godina sam igrao za seniorski tim Intera iz Bratislave u Prvoj ligi Slovačke, a iste godine sam dobio i poziv u seniorsku reprezentaciju. Bio sam presrećan kada sam dobio poziv. Bio je to izazov za mene, ali i moram da priznam i veliko dostignuće da iz Slovačke dođem u Srbiju koja je zemlja košarke. Dobro sam znao gde dolazim, pratio sam nastupe Mege na Evroliginim juniorskim turnirima, a naravno da sam čuo za Nikolu Jokića i sve igrače koji su iz Mege otišli u NBA”.

Odmah po dolasku u srpsku košarku primetio je veliku razliku.

Sistem je zaista sjajan, zato i daje vrhunske rezultate. Za mene je bila ogromna razlika kada sam došao iz Slovačke, pre svega u intezitetu treninga. Način na koji se radi sa mladim igračima i tretman koji imaju je bez ikakve sumnje nešto najbolje što može da vam se desi na početku karijere, jer postoje svi preduslovi da unapredite svoju igru. Ono što mislim da je razlika u odnosu na sve ostale klubove je što nam treneri daju sve od sebe i na utakmicama i na treninzima. Tako je bilo i u OKK Beogradu gde sam proveo prošlu sezonu, a to je za mlade igrače najvažnije”.

Mladi košarkaš Mege veruje da će ekipa samo napredovati u nastavku sezone.

Uveren sam da ćemo biti još bolji kako vreme bude odmicalo, da ćemo se boriti za svaku loptu i zato nove pobede od nas i te kako mogu da se očekuju. Jer, kao što sam već rekao, željni smo uspeha i dokazivanja. U prva dva kola smo tesno poraženi, na jednu loptu, jer smo napravili neke greške koje su možda sklone mladim ekipama, a nedostajalo nam je i malo sreće. Ipak, to nas je poguralo da budemo još bolji, nastavili smo vredno da treniramo, naučili smo iz grešaka i izvukli smo pouke što je dragoceno za nastavak sezone”, zaključio je Timotej Malovec.


tagovi

KK MegaTimotej Malovec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara