Monako je živ, Bost vodi Kneževe ka izjednačenju

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.06.19. | 22:41

Košarkaši Zvezdana Mitrovića nisu uspeli da pruže čak ni dostojan otpor večeras

Ipak neće biti „metle“! Monaku je očigledno prijao povratak na domaći teren, pa je u trećoj utakmici finalne serije francuskog šampionata, kada je morao da igra na sve ili ništa, pružio jednu od najboljih partija ove sezone. Asvel jednostavno nije znao šta ga je snašlo, a momci iz Liona će imati o čemu da porazmisle pred četvrti duel. Večeras, Kneževi su slavili rezultatom 97:62 i tako podgrejali nadu da ipak mogu do čuda.

Daleko bolje je meč otvorio Monako. Asvel jednostavno nije imao rešenja za odbranu Kneževa, a koš su sa druge strane bez ikakvih problema punili Erik Bakner i Elmedin Kikanović. Prednost domaćina je vrlo brzo narasla do devet poena, ali je ekipa iz Liona tada uspela da se trgne Kaudija i Noue smanji rezultatski zaostatak na kraju prve deonice na svega pet poena. Monako je nakon prvih deset minuta vodio rezultatom 22:17.

Izabrane vesti

Donekle je Asvel uspevao da održi korak za Monakom i početkom druge četvrtine, pre svega zahvaljujući poenima Mire Bilana. Ali nakon što je ekipa iz „Astrobala“ prišla na četiri poena iza Kneževa, sledi nova serija domaćina i vrlo brzo je na semaforu po prvi put stajala dvocifrena prednost za ovaj tim. Razlika se neumoljivo povećavala, a ulogu u svemu tome imali su Di Bost, Pol Lakomb i već pomenuti Elmedin Kikanović. Domaći tim je u tom periodu napravio seriju od 12:0 i tako nagovestio da bismo u ovoj seriji ipak mogli da gledamo više od tri utakmice. Di Bost je u prvom poluvremenu bio naročito impresivan, pošto je već u prvih 20 minuta zabeležio čak 14 poena. Prednost je samo nastavila da raste, pa je na poluvrmenu Monako imao ogromnu zalihu, 52:30.

Potpuni slom Asvela desio se u trećoj deonici. Monako je nastavio sa sjajnom igrom, a razlika na semaforu delovala je zaista nerealno. U jednom trenutku, Kneževi su uspeli da dođu do prednosti od čak 29 poena, ali se ekipa iz Liona tada delimično pribrala i donekle povezala redove nakon tajmauta koji je pozvao Zvezdan Mitrović. Usledila je dobra serija napada ove ekipe, pa je sve svedeno na koliko-toliko pristojan deficit. Ali i to je bila samo prolazna, kratka faza, pošto je Monako ponovo uzvratio i na kraju treće deonice vodio rezultatom 80:52. Čak četiri igrača ovog kluba su u tom trenutku već došla do dvocifrenog učinka. Na suprotnoj strani, samo je Miro Bilan došao do 12 poena i bio je jedini igrač koji je prebacio granicu od 10 poena.

U poslednjoj četvrtini, Saša Obradović dozvolio je nekim košarkašima koji imaju manju minutažu da dobiju šansu i zaigraju veliko finale. Ni oni ga nisu izneverili, već su sasvim dostojno parirali večeras zaista indisponiranoj i rasturenoj ekipi Asvela. Prednost je vrlo brzo premašila 30 poena razlike i opasno se približavala i granici od 40 poena u jednom trenutku. Susret je na kraju završen rezultatom 97:62, pa Asvel bar može da kaže da je za malo izbegao „stotku“.

Najefikasniji košarkaš u redovima Monaka bio je Di Bost sa 23 poena, a još četiri igrača kod Kneževa bilo je dvocifreno. Sa druge strane, u Asvelu je najbolji bio već pomenuti Miro Bilan sa 14 poena, dok je Noua ubacio 12 poena.

Naredna utakmica je na programu u istoj dvorani kroz dva dana, kada će Monako tražiti izjednačenje u seriji i povratak u Lion na majstoricu.

FRANCUSKA 1 – PLEJ-OF, FINALE

Četvrtak
Monako - Asvel Lion 97:62 /u seriji 1:2/
/Bost 23 - Bilan 14/

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara