Mornar u Litvaniji završava evropsku priču

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.12.18. | 13:31

Lijetuvos Ritas dočekuje Barane

Bilo je očekivano da će sezona posle one u kojoj je ostvaren najveći uspeh u istoriji kluba biti teška, teža i od one premijerne u ABA ligi kada se Mornar spasio ispadanja tri kola pre kraja. Ovogodišnja sezona ima dosta sličnosti sa tom premijernom pre dve godine. Posle prvog dela prvenstva, odnosno 11 kola, klub iz Bara ima tri pobede i osam poraza, kao što je imao i pretprošle godine kada je regionalno takmičenje brojalo 14 klubova i imalo četiri kola više. U sezoni 2016/17. Mornar je ostvario tri pobede u FIBA Ligi šampiona iz 14 utakmica, ove sezone ima dva trijumfa iz devet mečeva, u daleko jačem takmičenju, Ulebovom Evrokupu. Preostao mu je još večerašnji meč protiv Lijetuvos Ritasa u Vilnjusu.

Kolo pre kraja takmičenja u Grupi D, Barani su bez šansi da se domognu jednog od prva četiri mesta koja vode u Top16 fazu, pa jedva i čekaju kraj evropske odiseje, kako bi mogli da se u potpunosti okrenu ABA ligi, gde ih, kako stvari stoje, očekuje grčevita borba za opstanak.

Izabrane vesti

Izabranici Mihaila Pavićevića su imali naporan put do Vilnjusa, od Podgorice, preko Beograda i Varšave, a meč sa Ritasom dočekuju sa dve pobede u grupi, obe protiv poslednjeplasiranog Fijata iz Torina. Ritas, sa druge strane, ima dve pobede više i osiguran prolaz u narednu rundu takmičenja.
"Cilj nam je da se dostojno oprostimo od Evrope za ovu sezonu i da još malo uigramo Malkolma Granta, koji protiv Olimpije stiče pravo igranja za Mornar u ABA ligi", kaže pomoćni trener Mornara, Ljubomir Vujačić.

Litvanski tim je prvi duel u Baru dobio sa 92:69.
"Možda je ova utakmica bez rezultatskog značaja i dobro došla pred duele sa slovenačkim klubovima u ABA ligi (Olimpija i Krka). Jedino je nezgodno što je putovanje bilo dugo i naporno. Ritas je, jasno, favorit, savladao nas je i u Baru, ali daćemo sve od sebe da na pravi način završimo našu ovogodišnju evropsku priču", kaže plej Mornara Nikola Rebić, koji je u prvom meču protiv Ritasa upisao 10 poena.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 18:00 7080 EVRK Rytas - Mornar Bar h 2 (-14.5) 1,85
Ukupna kvota1,85
EVROKUP - 10. KOLO
FotoABA/Mornar/Media Pro

tagovi

sportsko klađenjeKK MornarRitasEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara