Luka Dončić i Entoni Edvards (© AFP)
Luka Dončić i Entoni Edvards (© AFP)

Možda nema više Nikole Jokića, ali tu je Luka Dončić koji sprema osvetu

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.05.24. | 17:06

Slovenac se bori protiv Minesote koja je izbacila iz NBA plej-ofa Džokera i Denver Nagetse

Možda se više nećemo toliko redovno buditi zbog NBA plej-ofa jer Nikola Jokić nije uspeo ove sezone dalje od polufinala Zapada, ali i dalje ima ljubitelja košarke posebno zbog Luke Dončića koji će i dalje gledati utakmice najjače lige na svetu. Da stvar bude zanimljivija Dalas Maveriksi igraju baš protiv Minesote koja je nadigrala Nagetse posle sedam sjajnih mečeva. Prvu utakmica finala Zapada igra se u noći između srede i četvrtka od 02.30.

Jasno je svima u koga će biti uprte sve oči. Sa jedne strane imamo Luku Dončića, a sa druge izvanrednog Entonija Edvardsa. Ne bi bilo iznenađenje da se u pojedinim situacijama i direktno čuvaju što će biti posebna poslastica za sve.

Izabrane vesti

Ako pogledamo sve dosadašnje mečeve, možemo da istaknemo da su Dončić i Edvards možda dva najbolja igrača koja su preostala u plej-ofu, ali baš u takvim situacijama može da zablista Kajri Irving koji ima šampionsko iskustvo i mogao bi da bude "iks" faktor i neko ko bi mogao da donosi prevagu na stranu Dalasa.

Što se tiče Minesote, tek su uspeli da prevaziđu Nikolu Jokića i Denver Nagetse posle sedam mečeva i već odmah morao da prave plan za Dončića. Realno govoreći nisu uspeli da uspore Jokića, ali su zato izvanredno zaustavili ostatak tim Denvera. Možda će nešto slično pokušati i protiv Meveriksa. Verovatno će senzacionalni Slovenac uvek doći do svojih poena, ali će zato biti veoma bitno zaustaviti Derika Lajvlija i Pi Džeja Vašingtona, a najveća enigma će biti već pomenuti Irving koji je u ovom plej-ofu već donosio trijumfe.

Možda bi u ovoj seriji Dante Egzum mogao da bude iznenađenje. Australijanac i prošlosezonski plejmejker Partizan Mozzart Beta nije puno igrao protiv Los Anđeles Klipersa, ali bi sutuacija bi mogla da se promeni protiv Vulfsa koji žele da naprave najveći uspeh u istoriji franšize.

Tek drugi put u istroriji kluba su došli do finala Zapada. Bilo je to još u vremenu kada je Kevin Garnet nosio dres Minesote, a pomoć je imao u Semu Kaselu i Latrelu Sprivelu. Tada nisu mogli preko Kobija Brajanta, Šekila Onila i Los Anđeles Lejkersa, sada je na suprotnoj strani već toliko pominjani Dončić.

Nema dileme da će ponovo sve da zavisi od Edvardsa koji je Denveru umeo da ubaci na jednom meču i preko 40 poena. Međutim ponovo će mnogo toga zavisiti od granitne odbrane, a tu sve zavisi od dva imena - Rudija Gobera i Džejdena Mekdenijelsa. Gober sada može malo da dane dušom jer Meveriksi nemaju centra kao što je Nikola Jokić, ali zato spoljna linija vukova će morati pošteno da izgara u odbrani.

Baš zato bi možda ova serija mogla da bude obeležena od strane Karla Entonija Taunsa, momak koji u reketu može mnogo toga kvalitetnog da uradi.

Odgovore na sva ova pitanja imaćemo već večeras kada krene utakmica.

Podsećanja radi na Istoku, Boston je poveo protiv Indijane.



tagovi

Luka DončićNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara