Mr Clutch Irving rešio Toronto s devet metara u meču karijere, Harden 58 je svet za sebe i Golden Stejt u šestoj brzini - 147 poena Nju Orleansu (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | čet. 17.01.19. | 08:36

Kari 41, Durant 30, Luka Dončić opet blistao, ali nedovoljno da bi pao San Antonio, Spenser Danvidi je odigrao strašan meč protiv Hjustona i pobedio ga kao gost

Gledajući kako je Boston izgledao u poslednje tri utakmice, ujedno i poraza, dolazak Toronta verovatno nije bio na listi želja. Opet, neki su upravo gostovanje Reptorsa u TD Gardenu videli kao šansu da se Kelti trgnu i vrate u normalu posle dosta trzavica i nemira unutar tima. Isto je pomislio i Kajri Irving.  

Nema toga što Mr Clutch nije uradio prethodne noći, samo kako bi Boston srušio trenutno jedan od najmoćnijih timova NBA lige – 117.108.

Izabrane vesti

Za to mu je, istina, bilo potrebno jedno od najsvetlijih večeri karijere! Irving je stavio potpis i udario pečat na pobedu koja je unela neku novu energiju u redove Kelta! Tako je skupio 27 poena i podelio 18 asistencija, čime je postavio neke nove granice.

Daleko od igre brojki, Irving je zaista bio taj koji je presudio Torontu. Od poslednjih 25 poena Bostona, Irving je bio učesnik u tačno 24! Deset kroz ono što je sam napravio, uz još šest asistencija koje su donele tačno 14 poena. Na sve to, Irving je stavio tačku na pobedu trojkom sa devet metara na minut pre kraja i tako rešio Toronto svih muka.

I pored takvog izdanja, Irving je najviše pažnje privukao onim što je izgovorio posle utakmice. Otvorio je dušu novinarima i priznao da je nakon poraza od Orlanda nazvao nekadašnjeg saigrača i prijatelja Lebrona Džejmsa, kako bi mu se izvinio zato što je napravio dramu kada je odlazio iz Klivlenda 2017. godine. Podsetimo, Irving bio protivnik ideje da se Lebron vrati u Kavse iz Majamija 2014, a onda je tri godine kasnije od kluba tražio da ga trejduju, jer nije želeo da večno bude u senci jednog od najboljih košarkaša današnjice.
“Moram da vam priznam nešto. Velika je ovo stvar za mene... Pozvao sam Lebrona posle Orlanda i izvinio mu se što sam bio mlad i želeo da sve ima moj otisak. Hteo sam da sve ima moj potpis, da budem čovek koji će da vodi ekipu do titula, da postanem lider. Hteo sam da imam odgovornost koju nose najbolji igrači na svetu, a to je breme koje ne može da nosi svako. Lebron to može i on je samo hteo da nam pokaže kako se osvajaju titule. Bilo mu je teško, jer je pokušavao da izvuče maksimum iz ekipe, a to nije ponekad lako“, priznao je Irving u razgovoru s novinarima.

Jedan od najboljih plejmejkera NBA lige je u pobedi nad Torontom imao veliku podršku Ala Horforda sa 24 poena. Džejson Tejtum je ubeležio 16 poena i 10 skokova, a Gordon Hejvord 18 poena. Kod gostiju Kavaj Lenard imao je 33 poena (10/19 iz igre, 2/8 za tri), a Serž Ibaka 22 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Bruklin je u noći za nama pokvario još jednu utakmicu Džejmsa Hardena u kojoj je ubeležio monstruoznu brojku u koloni poena! Bradonja je nastavio istorijsku seriju utakmica sa bar 30 ubačenih poena i trinaesti put zaredom napravio tako nešto0, ali najsvežijih 58 poena (16/34 iz igre, 5/19 za tri) nisu bili dovoljni da se Netsi obore na kolena. Gosti sa Istoka slavili su posle produžetka sa 145:142.

Reći će neko da je Harden čudovište i verovatno jeste u pravu, ali kada uzme 34 šuta na utakmici, od čega čak 19 sa distance, ishod mora da bude ovakav... Ipak, posle svega što je uradio u 45 minuta provedenih na parketu, Harden je na kraju mogao sam da izvuče dres iz šortsa, da duboko udahne i prizna poraz. Doduše, treba istaći da je Hjuston igrao bez Krisa Pola, Brendona Najta, Klinta Kapele...

Spenser Danvidi i društvo ukrali su Hardenu šou u spektakularnoj utakmici koja je morala da se rešava u dodatnih pet minuta. Upravo je Danvidi spakovao jednu od najboljih rola u karijeri. Čak 33 poena (13/22 iz igre), uz još deset asistencija, čime je najviše omogućio Trevonu Grejemu (21) i Džeretu Alenu (20) da se pokažu, s tim što je strašni centar ubeležio još i 24 uhvaćene lopte! Danvidi je postigao i ključnu trojku na osam sekundi pre kraja četvrte deonice, čime je utakmicu odveo u produžetak, a onda i najvažnije poene u produžetku pošto je posle uspešno realizovanog dvokoraka izvukao i faul Pi Džej Takera i pogodio dodatno slobodno bacanje za 143:142.

Utakmica će ostati upamćena i po tome što je probijen rekord u broju pokušaja za tri poena. Hjuston ih je, verovali ili ne, uputio čak 70! Uz samo 23 pogotka... Prethodno su isto Rakete imale čak 61 pokušaj, što je bio dosadašnji rekord...

Šta bi Stef Kari da ne kroji istoriju kroz šuteve sa distance?! Verovatno i najbolji šuter svih vremena napravio je nešto spektakularno u pobedi Golden Stejta nad Nju Orleansom rezultatom 147:140 – ubacio je čak sedam trojki u trećoj četvrtini i tako zapalio Ratnike, podstakao ih da okrenu utakmicu u svoju korist, prekinu vođstvo gostiju i na kraju odu do pobede!

Još jedna Karijeva brutalna uloga koja je krunisana s 41 poenom (9/17 za tri), dok ga je Kevin Durant ispratio s 30 poena. Isti broj koševa, ali uz još 18 skokova imao je Entoni Dejvis na drugoj strani, dok je odličnu utakmicu imao i Nikola Mirotić s 29 poena.

Dugo će se pričati o Karijevoj trećoj četvrtini protiv Pelikansa! Sedam trojki, 23 poena u jednoj četvrtini... To je nešto što se ne viđa često! Verovatno nijedan igrač na planeti ne može da igra tako kao kada se Stefu usija ruka. A Orakl Arena je videla njegovo crveno usijanje u tih dvanaest minuta briljantnih poteza.

Luka Dončić je odigrao još jednu fantastičnu utakmicu u dresu Mavsa, ali je San Antonio ipak izašao kao pobednik u tesnoj završnici – 105:101.

Dončić je za 36 minuta na parketu skupio 25 poena (10/21 iz igre), uz po osam skokova i asistencija, ali je prava podrška izostala. Vesli Metjuz bio je tek sledeći na listi strelaca u redovima Dalasa sa 13 poena, dok je Dorijan Fini Smit ubacio 12 poena. U pobedničkom timu Marko Belineli je imao 17, a Peti Mils, Rudi Gej i Demar Derozan po 14 poena.

Klipersi su poraženi na svom parketu od Jute rezultatom 109:129, a Boban Marjanović ubacio je četiri poena za četiri minuta na terenu. Miloš Teodosić nije bio u igri. Jutu su predvodili Donovan Mičel s 27 i Rudi Gober s 23 poena, dok je kod Klipersa Lu Vilijams imao 23 poena.

NBA – REZULTATI

Detroit – Orlando 120:115
/Grifin 30 – Ros 24/

Boston – Toronto 117:108
/Irving 27 – Lenard 33/

Hjuston – Bruklin 142:145
/Harden 58 – Danvidi 33/

Memfis – Milvoki 101:111
/Kaspi 17 – Adetokunbo 27/

Dalas – San Antonio 101:105
/Dončić 25 – Belineli 17/

Portland – Klivlend 129:112
/Lilard 33 – Klarkson 22/

Golden Stejt – Nju Orleans 147:140
/Kari 41 - Dejvis 30/

LA Klipers – Juta 109:129
/Vilijams 23 – Mičel 28/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Kajri IrvingDžejms HardenStef KariLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara