Nemanja Gordić
Nemanja Gordić

Muk u Morači - Budućnost upoznala moćnog Vilbekina!

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.10.18. | 21:52

Velika borba u Podgorici, ali i očajna poslednja deonica Plavih - 68:78

Budućnost je posle dva poraza u Evroligi imala veliku šansu da dobije prvi duel posle povratka u ovo takmičenje posle 15 godina čekanja. U Morači je gostovao Makabi iz Tel Aviva koji po sastavu ne spada u sam vrh Evrolige, ali Ponos Izraela ima vrhunskog igrača Skotija Vilbekina koji je na ovo utakmici ubacio 28 poena i imao pet asistencija. To je nešto sa čim tim Aleksandra Džikića nije mogao da se izbori - 68:78. Još će Budućnost čekati prvu pobedu ove sezone u Evroligi...

Izabrane vesti

Meč se igrao u Morači pred 4.850 navijača što znači da je bilo dosta praznih mesta što se i videlo u prenosu. Kao da se mehur očekivanja od najjačeg evropskog takmičenja malo izduvao u Podgorici posle početnih poraza. Posle ovoga poraza, verovatno će slika biti još lošija... Kada Budućnost nije uspela da dobije Olimpiju iz Milana i Makabi kod kuće, to znači da će imati dosta problema ove sezone u najjačem takmičenju u  Evropi.

Deluje da je prvo poluvreme bio velika šansa Budućnosti da ode na odmor i sa većom prednošćuo od sedam poena kolika je razlika bila. Makabi je posle tesnog poraza od CSKA stigao u Podgoricu malo i izmoren i to se videlo. Nervoze je bilo, a to se videlo i na licu najboljeg igrača Skotija Vilbekina.

U trećoj deonici je viđena neviđena borba. Koliko god je Budućnost želela da se odmakne, tako bi se Makabi vraćao. Koti Klark je dao daleku trojku na jednoj strani, ali je ubrzo stigao potpuno isti odgovor na drugoj strani preko Vilbekina. I tako u krug. Ipak, tokom poslednje četvrtine Makabi je polako preuzimao stvari u svoje ruke, domaćima kao da se stigla i skratila ruka, a Vilbekin je bio u svom fazonu pa je Ponos Izraela stigao do opipljive prednosti od šest poena na tri i po minuta pre kraja.

Kada god bi trebalo da se da koš, igrači Makabija bi tražili nepogrešivog Vilbekina, a ovaj bi sve situacije na parketu rešavao kao od šale. Tim Nevena Spahija je u poslednjoj deonici stegao odbranu, Budućnost praktično nije mogla da da koš i poraz je bio neminovan. Plavi su u poslednjih 10 minuta dali samo šest poena. Tako ne može da se dobije utakmica.

Budućnost je na ovoj utakmici mogla da oseti na koži šta znači igrati Evroligu. Bila je ovo četvrta utakmica u sedam dana za Plave. Paklen ritam u kome fizička pripremljenost jednako vredi kao i kvalitet timova. Naravno, Makabi i njegovi igrači su spremniji i naviknutiji na ovakav ritam, pa je to bila mala prednost Ponosa Izraela na ovakvoj utakmici.

Najefikasniji kod Budućnosti bili su Edvin Džekson (13p), Nemanja Gordić (12p) i Alen Omić (12p). Ali, slaba će im to biti uteha.

Makabi i Vilbekin posebno su bili nepremostiva prepreka večeras.

EVROLIGA - 3. KOLO:

Četvrtak

CSKA - Darušafaka 80:75
/Higins 14 - Erik 15/

Budućnost - Makabi 68:78
/Džekson 13 - Vilbekin 28/

Panatinaikos - Gran Kanarija 102:87
/Lengford, Lekavičiju po 16 - Evans, Erikson po 15/

21.00: (1,25) Barselona (17,00) Bajern (4,40)  

Petak

19.00: (1,50) Himki  (14,50)  Efes (2,85) 
19.45:  (2,85) Žalgiris  (14,50)  Fenerbahče (1,50) 
20.00:  (1,30) Olimpijakos  (16,00)  Armani (3,90) 
21.00:  (1,30) Real Madrid  (16,00)  Baskonija (3,90) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


tagovi

Skoti VilbekinNemanja Gordić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara