Musli za MOZZART Sport: Lepo je Trinkijeri rekao - nije sve u novcu

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.11.18. | 16:05

On je na prvom mestu čovek, a čovek funkcioniše na emociju i očigledno da mu je potrebna ta povratna emocija od navijača

Andrei Trinkijeriju i Dejanu Musliju putevi su se ukrstili na početku prošle sezone kada je srpski centar upravo na poziv italijanskog trenera došao u Bamberg. Saradnja je, na žalost nekadašnjeg košarkaša Partizana, trajala samo šest meseci, a onda je Trinkijeri ostao bez angažmana.

Ipak, kako je objasnio Musli za naš portal, i pomenuti period bio je više nego dovoljan da se uveri o kakvoj osobi se radi, a svakako smatra da će Trinkijeri doneti mnogo Partizanu.
"Kao treneru i čoveku o njemu imam sjajno mišljenje. Svakako je jedan od najboljih trenera sa kojima sam radio. Jedino što momenat u kojem smo sarađivali u Bambergu nije baš bio sjajan, odnosno cela priča nije bila krunisana očekivanim rezultatom", rekao je Musli na početku razgovora za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Italijan je poznat po tome što, pored rezultata, ume da pronađe pravu žicu svakom od svojih igrača.
"Dovoljno je pogledati šta je uradio do sada, šta je sve osvojio i to sa kakvim ekipama. Ipak, on je pre svega čovek. Saoseća se sa igračima, pravi je psiholog i to dobar. Umeo je da normalno popriča sa igračima, a kada je potrebno znao je da se postavi i kao autoritet. Uostalom, zbog njega sam i došao u Bamberg", istakao je Musli.

Jedna od prednosti Trinkijerijevog angažmana u Partizanu je i činjenica da mu koreni vuku sa ovih prostora.
"Kada igraš u inostranstvu, to ti mnogo znači. Naravno, značiće i sada većini igrača Partizana, ali nije samo do jezika. Još značajnije je što Trinkijeri poznaje naš mentalitet i kulturu. Siguran sam da će znati da postavi stvari na svoje mesto".

Isprva je mogućnost da on zaista preuzme Partizan delovala kao naučna fantastika. Da li si bio iznenađen njegovom odlukom?
"Kao što sam već rekao on je na prvom mestu čovek, a čovek funkcioniše na emociju i očigledno da mu je potrebna ta povratna emocija od navijača i tog običnog košarkaškog naroda. Uostalom, kao što je i sam rekao na prvoj konferenciji, nije sve u novcu"

Iz košarkaškog ugla, kako izgledaju njegovi treninzi?
"Moraš da budeš potpuno fokusiran, da mentalno 100 posto budeš u treningu. I onda ti njegovi treninzi zaista nisu ubitačni. Verujem da će igračima Partizana biti zadovoljstvo da rade sa njim. Učiće od Trinkijerija i na terenu i van njega".

Prema Muslijevim rečima, dolazak Italijana je veoma važan korak Partizana u pokušaju da se vrati na pozicije na kojima je bio do pre nekoliko godina.
"Njegov dolazak je veoma važan za Partizan jer prolazi kroz teži period. Trinkijeri će mnogo da znači u ostvarenju cilja, a to je povratak na stari put slave. Moramo svi da budemo srećni što je došao u Partizan. Naravno, tu mislim na sve nas koji navijamo za crno-bele".

Nekadašnji košarkaš Partizana kaže da žali samo zbog toga što saradnja nije završena na trijumfalan način.
"On me je pozvao, popričali smo, objasnio mi je šta mu je potrebno. I sve što mi je rekao, to je ispoštovao. Jedino mi je žao što nismo zajedno osvojili titulu sa Bambergom".

Znači da bi voleo da vam se opet ukrste putevi, u Partizanu ili bilo kom drugom klubu?
"Da, naravno, u svakom trenutku bih voleo da ponovo sarađujem sa njim", zaključio je srpski centar.

Foto: MN Press


tagovi

Dejan MusliAndrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara