Najbolji opis za Nikolu Jokića? MVP! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 14.01.19. | 08:25

Nikola Jokić je po ko zna koji put ostavio publiku i svoj Pepsi Centar bez daha! Ako se po jutru dan poznaje, 2019. biće godina Nikole Jokića! Ko zna, možda i MVP sezona...

Kada se završila utakmica protiv Finiksa, a Denver ubeležio neprijatan poraz, Nikola Jokić je od celog tima zahtevao da već u narednoj utakmici pokaže više energije, želje, hrabrosti i motivacije! Da bi pokazao koliko je ozbiljan, golobradi momak iz Sombora je postavio primer svima i odigrao najbolju utakmicu ove sezone!

Ne samo najbolju, Nikola Jokić je po ko zna koji put ostavio publiku i svoj Pepsi Centar bez daha! Zbog toga su mu opet, valjda, navijači skandirali ono poznato "MVP, MVP, MVP!", dok je lomio otpor Portlanda. Ako se po jutru dan poznaje, 2019. biće godina Nikole Jokića! Ko zna, možda i MVP sezona... Denverova prva violina blistala je prethodne noći punim sjajem i stvorila nešto čudesno - 40 poena (15/23 iz igre, 4/7 za tri), te deset skokova i samo dve asistencije nedostajale su mu da trijumf nad Portlandom bude upisan u istoriju – 116:113!

Izabrane vesti

I sve to za manje od 37 minuta u akciji... Jokić je nepravedno potcenjen, a fascinantno je s kolikom lakoćom uspeva da pomera granice. Šta sve nije radio Nikola Jokić, samo da bi se što pre arhivirao poraz od Finiksa i ekipa vratila na pobedničku stazu... Pogađao je iz apsolutno svih pozicija, do ludila dovodio Jusufa Nurkića i ostale čuvare, radio na parketu šta je hteo i tako odigrao jednu od najlepših i najupečatljivijih utakmica u dosadašnjoj NBA karijeri. 

U moru divnih i spektakularnih poteza, Jokić je napravio nešto što se ne pamti kada je poslednji put viđeno. Ni na NBA, a ni na evropskim parketima. Nikola Jokić i Mejson Plamli odigrali su dupli pik'n'rol, posle čega je srpski centar uzeo loptu, krenuo na prodor i onda poslao laserski precizno dodavanje za svog saigrača i snažno alej-up zakucavanje! Sve se to dešavalo na četiri i po minuta pre kraja treće četvrtine, u momentima kada je Portland vodio sa 78:76... Koliko je cela akcija bila upečatljiva, možda i najbolje opisuju reči Kevina O'Konora, inače novinara portala Ringer iz Los Anđelesa.
„Video sam ovo uživo i onesvestio se. Dupli pik'n'rol dve gromade, gde čovek od 200 kilograma probija protivničku odbranu po sredini i onda dostavlja strašno dodavanje. Moj Bože, Nikola Jokić“.

Odavno je postalo teško naći prave reči koje bi na najefikasniji način opisale ono što Nikola Jokić radi. Takva kreativnost, elegancija i snalažljivost u trenutku nisu viđeni godinama. Srbin pomera granice i postavlja standarde kakvim malo koji dugajlija može da odgovori... 

A, ne treba zaboraviti da zbog problema sa povredama trener Majkl Meloun nije uspeo da sastavi startnu petorku nedeljama... Nagetsi su i pored toga najbolji tim Zapada, a sa dvanaestom uzastopnom reckom pretvorili su Pepsi Centar u neosvojivu tvrđavu!

Pritom, Trejlblejzersi su u meč ušli osokoljeni s četiri vezana trijumfa, što ih je dodatno učvrstilo na četvrtoj poziciji.

Derbi sa jednim od najvećih protivnika Denver je odigrao u interesantnom maniru. Već od prve četvrtine stvari su počele ozbiljno da se zakuvavaju. Jokić je utakmicu otvorio sa šest uzastopnih poena i svaki put je znao kako da nadmudri Nurkića. Činilo se da je srpski as imao nameru da od starta jako udari po bivšem saigarču, što je Denveru odmah dalo rezultat, a Nurkiću dve lične greške u ranoj fazi. Njega je odmenio Al Faruk Aminu kao čovek zadužen za Jokića, što se pokazalo kao kobna greška.

Mada je Denver pao u drugom, ipak je uspeo da se podigne u trećem kvartalu i praktično iskopira dešavanja s otvaranja utakmice. Tvrdom odbranom iskontrolisao je igru Portlanda, okrenuo nakratko utakmicu i u jednom trenutku imao 93:88. Trejlblejzersi su odgovorili serijom 11:0 i preoteli vođstvo. Kada je sve krenulo po zlu, Monte Moris je pokrenuo Denver i vratio ga na pravi put. Završni minuti utakmice pripali su Jokiću, koji nije prestajao da vodi ozbiljne bitke u oba reketa. Ubacio je devet, od završnih trinaest poena i doneo Nagetsima zasluženi trijumf! 

Kod domaćina 24 poena imao je Džamal Mari, 13 poena ubacio je Malik Bizli, a 11 Pol Milsap. U gostujućim redovima 26 poena skupio je Demijam Lilard, a Si Džej Mekolum 18. Jusuf Nurkić ostao je na 12 poena, uz osam skokova i četiri asistencije.  

NBA – REZULTATI

Atlanta – Milvoki 114:133
/Jang 26 – Adetokunbo 33/

Orlando – Hjuston 116:109
/Vučević 22 – Harden 38/

Dalas – Golden Stejt 114:119
/Dončić 26 – Kari 48/

Denver – Portland 116:113
/Jokić 40 – Lilard 26/

LA Lejkers – Klivlend 95:101
/Kuzma 29 – Osman 20/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Foto: Reuters


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsPortland Trejlblejzers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara