"Van Rosom"
"Van Rosom"

Najluđi meč od početka Evrobasketa! Snajper Lodžeski i TV snimak srušili Litvance (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.09.15. | 16:30

Belgija napravila senzaciju i srušila favorita grupe

Van Rosom

Senzacija su Belgija i Met Lodžeski! Crveni đavoli bi mogli da budu jedno od naprijatnijih iznanđenja Evrobasketa! Zabeležili su drugu od početka takmičenja i u derbiju grupe savladali favorita Litvaniju u potpuno ludom meču - 76:74. O pobedniku je na kraju odlučivao kompjuter i naknandno gledanje TV snimka pobedonosnog koša fenomenalnog Meta Lodžeskog. Nadali su se Litvanci produžecima, čekali presudu posle snimka, ali se ispostavilo da je Lodžeski za delić sekunde bio brži od sata i Belgijanci su proslavili pobedu.

Izabrane vesti

Belgijanci su opasna ekipa! Takođe, Litvanci su otkrili sve svoje mane i definitivno pokazali da u poslednjih nekoliko godina nisu imali više problema i sumnjiviji tim.

Počelo je dobro po Litvaniju koja je nošena podrškom sa tribina i dominacijom Valančijunasa u reketu  stigla do 13 poena prednosti (30:17). Izgledalo je da četa sa Baltika klizi ka pobedi, ali rafalna paljba Belgijanaca je vratila meč u egal i za tili čas su stigli 35:35. Blistao je Met Lodžeski koji je pogađao iz nemogućih pozicija i dovodio Litvance do ludila. Odličan je bio i Tabu koji je trojkama vraćao Belgijance u igru svaki put kada bi Litvanija napravilo nekoliko poena prednosti.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, a dva minuta pre kraja su Litvanci imali šest poena prednosti i napad. Ipak, Begijanci su se još jednom digli iz pepela. Tabu i Ervel su pogodili trojke i izjednačilI! Litvanija je krenula u poslednji napad i Kalineitis je promašio trojku. Ostala su četiri sekunda do kraja, Van Rosom se sjurio ka košu Litvanije i uputio šut iz teške pozicije. Nije pogodio, ali je loptu u poslednjem sekundu prikucao Lodžeski.

Bunili su se Litvanci. Sudije su dugo većale i vraćale TV snimak za zapisničkim strolom, ali su na kraju presudile - koš je čist! Belgija slavi, Litvanija je osetila gorčinu poraza. Met Lodžeski je bio najefikasniji sa 22 poena, Tabu je dodao 16, a Van Rosom 13. Kod Litvanaca je Valančijunas blistao pod košem sa 25 poena, nije imao ko da ga čuva, ali nije bio dovoljan Litvancima. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Met Lodžeskikošarkaška reprezentacija Litvanijekošarkaška reprezentacija BelgijeEvrobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara