Frenk Kaminski i Rokas Geidraitis (© Star sport)
Frenk Kaminski i Rokas Geidraitis (© Star sport)

Najveća oružja večitih: Frenk Kaminski i Rokas Geidraitis

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.02.24. | 16:42

Da li ste iznenađeni?

Pred nama je već peti košarkaški večiti derbi ove sezone, ali prvi koji pobedniku donosi trofej. U ovom slučaju u pitanju je Mozzart Kup Radivoja Koraća, a kada se takva utakmica igra, tenzije su povećanje, pitanje motivacije se ni ne postavlja, nema ni alibija, ni umora... Samo se čeka heroj koji bi mogao da prelomi meč na stranu Partizana ili Crvene zvezde. Ako pogledamo prethodna četiri susreta, jedno ime se izdvaja... Na iznenađenje mnogih - Frenk Kaminski.

Američki centar u taboru Partizana je najbolji strelac večitih derbija ove sezone. Na četiri meča je ubacio 62 poena, što je u proseku 15,5.

Izabrane vesti

Na prvom derbiju je ubacio 11 poena i pomogao ekipi da dođe do pobede koju je doduše skoro sam izvojevao Aleksa Avramović. U drugom derbiju u sezonu Kaminski je zablistao sa 22 poena i pokazao da malo koji igrač u Zvezdi može da ga sačuva. Čak i u dva meča na kojima je Partizan izgubio, Kaminski je bio svetla tačka i oba puta je bio na dvocifrenom košgeterskom učinku.

Mnogo toga će večeras zavisiti od njega, posebno kada se uzme u obzir da nema Alena Smailagića i rotacija u reketu će biti maksimalno smanjena.

Posle Kaminskog sledi Aleksa Avramović i Džejms Naneli. Obojica imaju po 42 postignuta poena, odmah iza je Pi Džej Doužer sa 40 i Kevin Panter sa 39.

Nema dileme da navijači Partizana najviše očekuju od kapitena Kevina Pantera koji je u poslednje vreme u usponu forme iako možda timski rezultati nisu na očekivanom nivou.

---------

Na ovoj utakmici postignuto je 147 poena, što je donelo novih 147.000 dinara u humanitarnoj akciji "Svaki poen vredi više" Fondacije Mozzart. Trenutno je prikupljeno ukupno 929.000 dinara.

Podsetimo, Fondacija Mozzart tokom Mozzart Kupa Radivoja Koraća za svaki poen donira 1.000 dinara u humanitarne svrhe.

---------

Kada su u pitanju igrači Crvene zvezde, kao najkonstantniji se isprofilisao kao Rokas Geidraitis. Na četiri meča, Litvanac je postigao 45 poena, jedan više do Džoela Bolomboja, a prati ih Jago dos Santos sa 41, Miloš Teodosić je dao 39, a Adam Hanga 37.

Zvezdi u Nišu fali Fredi Gilespi koji je obeležio jedan derbi, u pitanju je meč Evrolige kada je ubacio 14 poena, doduše to je više zasluga majstorskog izdanja Miloša Teodosića, a ne Gilespija. Uočljivo je da nema Nemanje Nedovića koji imao problema sa povredama pa je propušao mečeve sa Partizanom, a upravo bi on mogao da bude presudan faktor na strani Zvezde večeras u Nišu.

Kako god bude bilo, biće potreban pojedinac koji će poneti veliki deo tereta kako bi legendarna Žućkova levica otišla na crno ili crveno-belu stranu.


NAJBOLJI STRELCI PARTIZANA

Frenk Kaminski 62

Aleksa Avramović 42

Džejms Nanli 42

Pi Džej Doužer 40

Kevin Panter 39

NAJBOLJI STRELCI ZVEZDE

Rokas Gedraitis 45

Džoel Bolomboj 44

Jago dos Santos 41

Miloš Teodosić 39

Adam Hanga 37


tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaMozzart Kup Radivoja Koraća

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara