Kajl Kuzma
Kajl Kuzma

NBA ALL STAR: Bogijevih pet bombi nije spaslo Tim Sveta od letećeg Kuzme

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.02.19. | 08:33

Tim SAD fantastičnom igrom u drugom poluvremenu utakmice "Zvezde u usponu" slavio sa 161:144. Bogdanović zabeležio 15 poena, MVP priznanje igraču Lejkersa koji je nanizao rekordnih 35 poena

Ovogodišnje, 68. po redu izdanje NBA All Star vikenda koje se održava u Šarlotu započelo je sinoć sada već tradicionalnom utakmicom "Zvezde u usponu" u kojoj je Tim SAD zahvaljujući odličnoj igri u drugom delu susreta slavio nad Timom Sveta rezultatom 161:144.

Vođa "domaće" ekipe, koju je sa klupe predvodio Kajri Irving sinoć je bio Kajl Kuzma. Fantastični košarkaš Los Anđeles Lejkersa je sa 35 postignutih poena srušio rekord legendarnog prethodnika, Kobija Brajanta koji je dao četiri manje. Njegov saborac Džejson Tejtum, as Bostona dodao je još 30 poena uz devet skokova.

Izabrane vesti

Prošlogodišnji MVP, Bogdan Bogdanović postigao je 15 poena za tim Dirka Novickog, uz šest asistencija i pet skokova. Naš as je sve poene dao nakon šuteva van linije 7,24 m (5/11). Najbolji sinoć u Timu Sveta je bio Ben Simons iz Filadelfije sa 28, dok je Luka Dončić dodao 13 poena i čak devet asistencija.

Utakmica je naravno obilovala atraktivnim potezima, a rezultat odlično govori koliko su igrači bili nezainteresovani za odbranu. Zanimljivo je da su oba tima imala pozitivan procenat šuta iz igre, i to potpuno isti - 55,4.

Večeras su u Šarlotu na redu takmičenja u Skils čelendžu (u kojem opet učestvuje naš Nikola Jokić), u šutevima za tri poena i u zakucavanju, što se naravno smatra najatraktivnijim delom celog All Star vikenda.

FOTO: Reuters


tagovi

NBA Ol star vikendBogdan BogdanovićKajl Kuzma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara