NBA blokbaster: Vestbruk i Harden zajedno u Hjustonu

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.19. | 08:16

Ponovo se sastaju bivši saigrači iz Oklahome

Novi košarkaški blokbaster iz NBA lige! Dve velike, ogromne zvezde, ali i dva ogromna potrošača lopti, Džejms Harden i Rasel Vestbruk, igraće od naredne sezone zajedno u Hjustonu. Biće to novi spoj dvojice asova, koji su svojevremeno zajedno igrali u Oklahomi do 2012. godine, kada je Harden odleteo među Rakete.

Oklahoma i Hjuston su napravili trejd. Vestruk je otišao među Rakete, dok je u suprotnom smeru otišao Kris Pol, kao i pravo na izbor pikova u prvom krugu drafta 2024. i 2026. godine, kao i pravo da zamene pikove 2021. i 2025. godine.

Izabrane vesti

Svojevremeno su Vestbruk i Harden bili deo tima zajedno sa Kevinom Durentom i Seržom Ibakom i verovalo se da je Oklahoma napravila ekipu za dominaciju na duže staze NBA ligom, ali egoizam je razbucao Tandere, koji su samo 2012. godine došli do velikog finala, u kojem su izgubili od Majamija.

Posle toga je ekipa počela da se raspada, da bi na kraju samo Vestbruk ostao u Oklahomi. Sada će pokušati ponovo da napravi nešto veliko u karijeri, jer i njemu i Hardenu, kolike god bile zvezde, nedostaju uspesi na klupskom nivou.
"Srećni smo što smo doveli Rasela Vestbruka. Gledao sam ga dok je igrao u Oklahomi, on je sjajan atleta. U isto vreme, ovaj klub je u poslednje dve sezone imao rekordan bilans pobeda, a to ne bismo uspeli bez Krisa Pola. On je fenomenalan igrač i mnogo će nam nedostajati", rekao je vlasnik Roketsa Tilman Fertita.

Biće interesantno videti kako će njih dvojica funkcionisati zajedno, jer je Bradonja iz Hjustona prosečno ubacivao prošle sezone 36,1 poen po utakmici, dok je Vestbruk, koji je uporno ganjao tripl-dablove, imao pre plej-ofa 22,9 poen, 11,1 skok i 10,7 asistencija po utakmici.

Oklahoma je rešila da okrene novi list i da počne da pravi tim ispočetka.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara