NBA sprema nova tri pravila za sledeću sezonu

Vreme čitanja: 1min | sub. 22.09.18. | 10:18

Posle ofanzivnog skoka sat će se vraćati na 14 sekundi

Upravni odbor NBA lige na pragu je da usvoji nova pravila koja će dosta promeniti košarku kakvu smo gledali do sada u toj ligi. Promene se tiču trajanja napada posle ofanzivnog skoka, faulova, kao i nesportskog ponašanja.

Adrijan Vojnarovski kaže da su ta tri pravila sledeća: resetovanje sata na 14 sekundi nakon ofanzivnog skoka, pojednostavljenje pravila o fauliranju igrača koji ima otvoren put ka košu i proširenje pojma "hostile act" za potrebe pregledanja snimka.

Izabrane vesti

Verovatno je prvo pravilo i najvažnije. Do sada se vreme vraćalo na 24 sekunde posle ofanzivnog skoka, ali bi od naredne sezone napad mogao da se skrati na 14 sekundi. To bi svakako doprinelo mnogo na brzini, dinamici i ritmu utakmice. Ekipe bi imale manje vremena za napad i morale bi ranije da završavaju akcije.

Što se tiče faulova, uvelo bi se pravilo da prekršaj može da se napravi na igraču koji nema loptu u kontranapadu, pa bi on u tom slučaju išao na liniju slobodnih bacanja, ako bi prethodno ekipa ušla u bonus. 

I treće, nesportsko ponašanje bi bila svaka situacija u kojoj košarkaš ima nameru da povredi protivnika. To bi bilo prošireno i na ponašanje igrača prema sudijama, trenerima ili navijačima.

Foto: Action images


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara