Ne može im niko ništa!

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.06.18. | 08:25

Čak ni Lebron Džejms

Ne može im niko ništa! Da li su jači od sudbine to ne znamo, ali da su jači od trenutnog sastava Klivlenda, pa bio u njemu i Lebron Džejms - jesu! I to ubedljivo jači. Jači toliko da slave s 4:0 u velikom finalu i da poslednji meč dobiju u gostima rezultatom 108:85 (34:25, 27:27, 25:13, 22:20).

Golden Stejt je novi šampion. Golden Stejt je odbranio titulu. Golden Stejt je pokazao dominaciju, podvukao crtu između sebe i drugih i rekao - ako želite bolje, moraćete bolje. Ovo sve što smo videli od protivnika nije nam ni do kolena.

Izabrane vesti

...

Voriorsi su ovim ubedljivim trijumfom stigli do šeste titule prvaka NBA lige u istoriji čime su se izjednačili sa Čikago Bulsima.

Kao što su odbranili titulu i osvojili treću titulu u poslednje četiri godine, tako je i Kevin Durant osvojio ponovo nagradu za MVP finala.

I ponovo je bio fantastičan. U poslednjem duelu finala dao je 20 poena, imao je 12 skokova i 10 asistencija. Ponovo je pokazao svu klasu. Ipak, poslednji duel je obeležio Stef Kari. Odigrao je doktorsku partiju sa čak 37 datih poena, šest skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte. Za tri poena je šutirao 7/15, a od toga je na početku duela bio skoro nepogrešiv i tu su Voriorsi napravili odlučujuću prevagu.

Pored njih dvojice Klej Tompson je dodao 10 poena i šest skokova, a Andre Igudala 11 poena i time se pokazalo koliko sve u redovima Voriorsa ima smisla. Durant se prošlog leta odrekao dela plate da bi Igudala ostao u timu, a ovaj se na vreme vratio i odigrao vrlo dobru rolu u poslednjoj utakmici finala.

A, šta ćemo sa Klivlendom? I pre svega Lebronom Džejmsom...

Jednostavno, nije mogao sam. To je krunski zaključak. Kevin Lav je dao 13 poena, Džej Ar Smit je dodao 10 koliko i Rodni Hud. Svi ostali jednocifreni. Džejms je ubacio 23 poena i imao sedam skokova i osam asistencija, ali kada se lomilo u trećoj deonici nekako se "sklonio", nije ga bilo u prvom planu i to je onda nagovestilo "rasturanje". Voriorsi su u trećoj deonici stigli do 20 poena prednosti, a poslednja četvrtina suštinski nije ni morala da se igra. Vrlo nezanimljivo i rezultatski izvesno i za duel u sredini sezone, a kamoli za četvrti meč u finalu.

Lebron je izgubio svoje četvrto finale sa Klivlendom, a prilikom izlaska sa parketa dobio je povike "MVP, MVP". Pitanje je da li je to bio oproštaj Lebrona od navijača Kavalirsa. Delovalo je da je ove sezone sve išlo naopako od povreda preko atmosfere u ekipi i njegovog zadovoljstva. Možda je vreme da promeni sredinu, a do sada su se već pominjale destinacije poput Los Anđeles Lejkersa, Hjustona, Filadelfije...

Ovako ne ide. U to se ponovo uverio.

Golden Stejt je trenutno nedodirljiv.

NBA - FINALE

Klivlend - Golden Stejt 85:108     /0:4 u seriji/
/Džejms 23 - Kari 37/


tagovi

Kevin DurantKlej TompsonStef Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara