Nemačka? Atipičnost na krilu... Jaramaz? Momak na koga računamo!

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.02.18. | 11:21

"Momci moraju da budu spremni na određeni ambijent, da budu mentalno pripremljeni, da uđu u utakmicu na određeni način. Ovo je najvažnija utakmica u grupi dosad. Znate našu filozofiji da je svaka naredna utakmica najteža, takva će biti i utakmica sa Austrijom u nedelju. Ali prvo Nemačka".

Srbija u predstojećim kvalifikacionim mečevima sa Nemačkom u petak i Austrijom u nedelju neće moći da računa na povređenog Stefana Jovića, dok je Vanja Marinković izostavljen zbog taktičkih zamisli selektora Aleksandra Đorđevića.

Ipak, Đorđević je uveren da ima dovoljno jak i kvalitetan tim koji može da iznese teret naredne dve utakmice.
"Iza nas su dani dobrog treninga, sa dobrom enerigjom, entuzijazmom i dozom koncentracije. Igrači su dobili mnogo novih informacija, Kao što znate među nama je debitant Stevan Jelovac. Siguran sam da će moći da doprinese kvalitetu igre. Mi ne komplikujemo mnogo, igramo što jednostavnije i želimo da dođemo do nekih svojih automatizama, do nekih svojih načina kojim ćemo ići u borbu pre svega sa Nemačkom", poručio je Đorđević novinarima u Kući košarke u Sazonovoj ulici.

Izabrane vesti

Malo i o narednom protivniku...
"Borben, pun entuzijazma, energije, s novim trenerom. Odigrali su i dobili dve utakmice. Hala u Frankfurtu ima 12.000 mesta i sve je rasprodato i nadam se da ćemo imati podršku naših ljudi".

Zbog toga je Đorđ​ević imao jasnu poruku za igrače...
"Da budu spremni na određeni ambijent, da budu mentalno pripremljeni, da uđu u utakmicu na određeni način. Ovo je najvažnija utakmica u grupi dosad. Znate našu filozofiji da je svaka naredna utakmica najteža, takva će biti i utakmica sa Austrijom u nedelju. Ali prvo Nemačka".

Selektor je govorio i svojim utiscima posle dva dana rada, ali posebno dvojice novajlija - Stevana Jelovca i Ognjena Jaramaza.
"Jako teško je dati ocenu posle ova dva dana. Njihov entuzijazam i želja izuzetno su prisutni. Motivisani su, izuzetan kvalitet igrački i ljudski poseduju. Na vama i nama je da ih na što bezboliji način uvedemo u sistem, da im omogućimo da se osećaju kao starosedeoci ovde. Tu su bitne uloge starijih igrača i nas trenera. Kroz neku priču, bez mnogo komplikacija, bez traženja perfekcije. Tražimo da kroz individualni kvalitet doprinesu kvalitetu tima"
.

U dahu je nastavio.
"Nema potrebe za prevelikim ulogama. Jaramaz je na treninzima izuzetno aktivan, poslednje tri godine je na mom spisku. Izuzetno računamo na njega u budućnosti. On je prošao kroz naše selekcije, osvajao je medalje, ima kvalitet potreban za ovaj nivo".

Podsetimo, obe utakmice biće prenošene na Javnom servisu Srbije, a meč sa Nemačkom je u petak od 19.30. 

PIŠE: Nikola STOJKOVIĆ

 


tagovi

Aleksandar ĐorđevićOgnjen JaramazStevan Jelovackošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara