Denis Šreder (©AFP)
Denis Šreder (©AFP)

Nemačka zabrinuta, Šreder nije potpuno spreman za Mundobasket

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.08.23. | 18:40

Još nema informacija da li to znači i da će odustati od turnira

Plejada najboljih svetskih košarkaša odlučila je da ovog leta odmori kako bi bili spremni za Olimpijske igre u Parizu naredne godine, a postoji opasnost da se među njima nađe i Denis Šreder. Nije dramatično, ali ni zanemarljivo.

Iz Nemačke stiže vest da plejmejker koji je imao veliku ulogu u osvajanju evropske bronze prošle godine nije spreman u potpunosti da ispunjava obaveze koje su pred njim, što ga dovodi u potencijalnu opasnost da preskoči završnicu Mundobasketa.

Izabrane vesti

Razlog je – povreda Ahilove tetive koja Šredera već neko vreme muči.

“Imao sam probleme sa Ahilovom tetivo još pred kraj prošle sezone, a bol osećam i sada. Imao sam tretmane kako bih pokušao da se oporavim, ali i dalje nisam 100 odsto spreman. Pokušavam da se oporavim i budem potpuno spreman“, izjavio je Šreder.

Selektor Nemačke Gordon Herbert potvrdio je da iskusni plejmejker ima još prostora za napredak i oporavak.

“U dobroj je formi, ali ima još prostora kako bi bio u optimalnom stanju. Imamo vremena, radimo svakodnevno. Moramo sada da pojačamo ritam treninga, ali i da omogućimo igračima vreme da se oporave“.

Za vikend Nemačka će igrati pripremni Superkup u Hamburgu koji je Srbija prošle godine osvojila. Zatim sledi turnir u Abu Dabiju gde će protivnici biti Grčka 19. i SAD 20. avgusta. Sledi put u Okinavu gde će u Grupi E igrati sa Finskom, Australijom i Japanom.


tagovi

Denis Šrederkošarkaška reprezentacija NemačkeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara