Denis Šreder u dresu reprezentacije Nemačke (©fiba.basketball)
Denis Šreder u dresu reprezentacije Nemačke (©fiba.basketball)

Nemci objavili spisak za Evrobasket: Glavne snage Šreder, Tajs i braća Vagner

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 17:58

Među pozvanima nema Maksija Klebera i Isaka Bonge

Nemačka je jedan od domaćina predstojećeg Evropskog prvenstva u košarci, pa se nada da bi mogla da napravi dobar rezultat pred svojom publikom. Posebno jer se eliminaciona faza održava u Berlinu. Visoke ambicije potvrđene su i spiskom igrača na koje selektor Gordon Herbert računa za kontinentalnu smotru. Na njemu se nalaze četiri NBA igrača, ali i nekoliko zvučnih imena iz Evrolige.

Obelodanili su Nemci preliminarnu listu od 16 imena, sa koje će otpasti četiri igrača. Izdvajaju se dugogodišnji NBA igrač Denis Šreder, zatim braća Franc i Moric Vagnera koji brane boje Orlando Medžika, kao i Danijel Tajs iz Indijana Pejsersa.

Izabrane vesti

Tu su i Nils Gifaj iz Žalgirisa, Maodo Lo i Johanes Timan iz berlinske Albe i Andreas Obst iz Bajerna kao predstavnici Evrolige u nemačkoj ekipi. Uzdanica će biti i košarkaš moskovskog CSKA Johanes Fojtman, dok će dosta pažnje biti usmereno ka talentovanom Justusu Holacu koji je nedavno pojačao Breogan iz Hamburg Tauersa.

Nedostaju Isak Boga koji je bez kluba. Povređen je i sledi mu operacija. Obaveze u državnom timu je ovog leta, uprkos činjenici da će Nemačka igrati Evrobasket kod kuće, rešio da preskoči centar Dalasa Maksi Kleber.

"Posle dve iscrpljujuće godine, oblikovane pandemijom sa kratkim pauzama, iskoristiću ovo leta da se mentalno i fizički odmorim. Imaću priliku za to po prvi put od leta 2019. godine. Voleo bih da igram za reprezentaciju, ali doneo sam tešku odlulku da preskočim Evropsko prvenstvo ovog leta", rekao je Kleber.

Na spisku nemačke reprezentacija za predstojeće Evropsko prvenstvo nalaze se: Robin Bencing (Fortitudo), Nils Gifaj (Žalgiris), Justus Holac (Breoga), David Kremer (Braunšvajg), Leon Kremer (Bon), Maodo Lo (Alba), Andreas Obst (Bajern), Kenet Ogbe (Oldenburg), Denis Šreder (bez kluba), Kristijan Sengfelder (Brose), Danijel Tajs (Indijana, NBA), Johanes Timan (Alba), Johanes Fojtman (CSKA), Franc Vagner (Orlando, NBA), Moric Vagner Orlando, NBA), Jonas Volfart Boterman (Hamburg).

Nemačka će pripreme početi šestog avgusta u Kelnu. Za kontinentalnu smotru spremaće se protiv Belgije i Holandije, a očekuje je i Superkup u Hamburgu, kao i dva meča u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Švedske i Slovenije.

Na EP je smeštena u Grupu B sa Francuskom, Litvanijom, Slovenijom, Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom, a mečeve će igrati u Kelnu.


tagovi

košarkaška reprezentacija NemačkeEvrobasket 2022Denis ŠrederMoric VagnerDanijel TajsMaodo LoRobin BencingJohanes TimanJohanes Fojtman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara