Džoel Bolomboj (©Starsport)
Džoel Bolomboj (©Starsport)

Neočekivani miljenik publike i zaslužena nagrada: Bolomboj veran Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.24. | 11:16

Ugovor sa stamenim centrom produžen za dve godine

Kad je letos dolazio bio je nekako potcenjen u očima navijačke javnosti. Uostalom, nije bio prva opcija u Olimpijakosu, a beogradski košarkaški fanatici na leto tradicionalno maštaju o Fajnal foru. Međutim, u sezoni u kojoj se klub pošteno ispromašivao sa pojačanjima – Šabaz Nejpir je svakako najdrastičniji primer – Džoel Bolomboj je bio sjajna svetla tačka.

I zbog toga je nagrađen novim ugovorom. Apsolutno zasluženim na osnovu svega što je pružio. Navijači sada mogu da prestanu da strepe, Bolomboj će biti tu i kada se narednog leta bude vršila doselekcija ovog tima.

Izabrane vesti

Iako je inicijalno potpisao samo do juna ove godine, sada je ugovor produžen na dodatne dve sezone. To znači da je Bolomboj pod ugovorom sa Crvenom zvezdom sve do 2026. godine.

Velika stvar za klub, jer videli smo i ove sezone koliko je teško pronaći adekvatno pojačanje za centarsku liniju. I Partizan Mozzart Bet se dugo patio sa potragom za naslednikom Matijasa Lesora, Zvezda se nije usrećila ni sa Majkom Tobijem ni sa Markom Simonovićem, a ni sa kasnijom "ispravkom" u liku Frenka Gilespija.

Bolomboj je pak pružio i više no što se očekivalo. Mada je utisak da ga je cela košarkaška Srbija u startu malo potcenila.

Jer Bolomboj je pokazao da je veoma kvalitetan centar. Ove sezone u Evroligi prosek od 10,4 poena uz vrlo dobre procente šuta i 5,4 skoka po utakmici. Prosečan indeks korisnosti 14,2, po tome je Bolomboj najbolji Zvezdin igrač ove sezone. U ABA ligi prosek nešto niži, jer na Jadranu trener Janis Sferopulos odmara Bolomboja, ali partija u poslednjem derbiju sa Partizan Mozzart Betom – 14 poena uz 13 skokova za zvanje najboljeg igrača meča – sama po sebi je dovoljna da opravda sve navijačke simpatije.

Nema stoga sumnje da je dobio i povišicu u ugovoru. I još jednom: Džoel ju je i zaslužio.


tagovi

Džoel BolombojKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara