Nije Bogi, nego Bog - Bogdanović ludom trojkom u poslednjoj sekundi srušio Lejkerse (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.12.18. | 08:19

Odlična rola i Nemanje Bjelice...

Nije Bogi, što bi rekli Amerikanci, nego Bog! Bogdan Bogdanović trojkom u poslednjoj sekundi kalifornijskog derbija srušio je Los Anđeles Lejkerse! Njegov Sakramento imao je dva poena zaostatka na četiri sekunde pre kraja. Dejvid Džorger pozvao je tajm aut kako bi osmislio poslednji napad i samo je rekao: loptu Bogiju! Tako i bi. Sjanni srpski šuter prihvatio je pas Nemanje Bjelice, ispred sebe je imao visokog Tajsona Čendlera, ali nije ustuknuo, Jedan dribling, drugi, step back, njegov novi zaštitni znak i - ludnica u Golden areni. Sakramento 117 - Lejkersi 116!

Bogdan Bogdanović postao je meč viner i unajjačoj ligi na svetu. Od sada, zna se - kad je gusto niko drugi. Lopta ide Bogdanu. 
"Stalno sam to radio u Evropi, možete da proverite", uz osmeh je poručio američkim novinarima posle meča Bogdanović. "Nisam ni geldao ko je ispred mene, samo sam uradio svoj potez i šutirao. Odmah sam znao da ulazi. Cela hala je poludela! Zaista fantastičan osećaj"

Izabrane vesti

Srpski as nije samo pogodio trojku za veliki trijumf Kingsa, treći u poslednje četiri utakmice, a 19. ukupno u sezoni. Bio je odličan tokom većeg dela utakmice. Pogotovo u tih poslednjih pet minuta kada se lomilo. Od ukupno 23 koša (za 30 minuta) Bogdan je u tom periodu ubacio čak 12. Po uzuru na najveće igrače svoga vremena i prave lidere. Na kraju, iz igre je "prangiao" 9/16, za tri poena 3/7 - iako mu trojke nisu baš išle dobio je poverenje trenera za poslednji šut, što najbolje govori koliko mu veruju u Sakramentu - sa penala 2/3 i još dva skoka, dva uspešna dodavanja. Tu su i po jedna blokada, odnosno ukradena lopta, doduše i četiri izgubljene. Ali ko će to da pamti posle onakvog finiša.

Imali su Kingsi olakšavajuću okolnost u tome što Lebrona Džejmsa nije bilo zbog povrede, ali to svakako ne umanjuje ovo majstorstvo Bogdana Bogdanovića. Ušla bi vrlo verovatno da je ispred njega bio i sam Kralj. Jednostavno, Bogi je igrač za velike stvari.

Posle lošeg starta Lejkersa domaći sustekli lepu prednost - 21:9. Pre svega zahvaljujući poenima Kajla Kuzme Jezeraši su se vratili, čak uspostavili kontrolu i sredinom poslednje deonice imali pobedu u džepu (104:89), ali onda kreće Bogdanov šou. Pet vezanih poena na koje se nadovezuju Foks i Koli Stajn i eto Kingsa ponovo u igri. Pa onda opet Bogdanović. Serija 18:4 i rezultat je 107:108. 

Finiš superzanimljiv, a poslednji skeundi za TV špice.  

Uverite se i sami: 

I drugi srpski igrač u redovima Kingsa bio je vrlo dobar. Nemanja Bjelica bio je starter i za 28 minuta ubacio 18 koševa, uhvatio šest lopti, podelio tri asistencije. Iz igre 7/13. Bogi i Beli podršku su imali u liku Imama Šamperta (18), Vilija Koli Stajna (19), Dearona Foksa (15p, 9 sk, 12as)... 

Kod Lejkersa, lišinih usluga ne samo Lebrona Džejmsa već i Redžona Ronda, Džavala Mekgija i Majkla Bizlija, lider je bio Kuzma sa 33 poena. Ingram je ubacio 22, Lonzo Bol 20.

Evo isvih Bogdanović i Bjeličinih poena na jednom mestu:

OSTALI NOĆAŠNJI REZULTATI

Hjuston - Boston 127:113
/Harden 45 - Irvin 23/

Milvoki - Njujork 112:96
/Adetokunbo 31 - Kornet 23/

Golden Stejt - Portland 109:110
/Kari 29 - Nurkić 27/

Juta - Filadelfija 97:114
/Mičel 23 - Redik 24/


ZAPADNA KONFERENCIJA

ISTOČNA KONFERENCIJA

Foto: Reuters


tagovi

Bogdan BogdanovićNemanja BjelicaNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara