Nije Kit Lengford već - Bobi Braun!

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.02.18. | 12:57

Veliki potpis za pirejskog velikana

Nije Kit Lengford već - Bobi Braun!

Dosta se poslednjih dana spekulisalo o mogućim pojačanjima u Pireju, nekadašnji šuter Uniksa se ponudio da dođe, ali je na kraju izbor pao na - Bobija Brauna. Ne jedan, već drugi bivši najbolji strelac Evrolige, samim tim i osvajač prestižne nagrade Alfonso Ford.

Izabrane vesti

Dok se košarkaška Evropa pripremala za jednu košarkašku bombu, Olimpijakos je aktivirao drugu. Potpuno neočekivanu.

Bobi Braun je sa Olimpijakosom parafirao ugovor do kraja sezone i on bi trebalo da bude velika ispomoć u daljim klupskim planovima - plasmanu na Fajnal for i napad na evropsku titulu u Beogradu, onda i vraćanje pehara grčkog šampiona. 

Prekaljeni američki as bio je sinonim poslednje velike generacije Montepaskija uoči totalnog posrnuća kluba i eliminacije u najniži rang italijanske klupske košarke. Osim toga što je u sezoni 2012/13 bio vodeći strelac Evrolige sa preko 18 poena u proseku, Braun je te sezone držao i rekord elitnog takmičenja po broju ubačenih poena - 41 protiv Fenera. Montepaskiju je doneo titulu šampiona Italije, ali i trofej u nacionalnom kupu, ali je klub zbog ogromne finansijske krize gotovo nestao s košarkaške mape. 

Braun je od septembra 2016. godine nekoliko puta potpisivao i raskidao kratkoročne ugovore sa Hjustonom, a početkom ove godine definitivno je otpisan. Posle rastanka s Montepaskijem Braun se obreo u Kinu gde je nastupao za Šenžen, potom je kratko nastupao za Bešiktaš, da bi onda okušao svoju sreću u NBA ligi.

(FOTO: olympiacosbc.gr)


tagovi

Bobi BraunKit Lengford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara