Rade Zagorac i Džok Lendejl
Rade Zagorac i Džok Lendejl

Nije ovo Partizanov zenit, ovo je tek početak!

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.10.18. | 21:47

I uticaj promenjenih patika Radeta Zagorca na ishod meča drugog kola C grupe Evrokupa

Košarkaši Partizana upisali su prvenac u Evrokupu posle velike borbe u hali Pionir protiv bogatog ruskog Zenita. U meču drugog kola bilo je 89:82 za tim Nenada Čanka koji je ovim potvrdio da se sa razlogom nada plasmanu u narednu fazu takmičenja.

Odigrali su crno-beli hrabro, sa srcem i veoma drčno kada se utakmica lomila. Zaostajali su u većem delu prvog poluvremena, u jednom trenutku bilo je i deset razlike za goste, ali su odbili da odustanu. I to im se isplatilo, a Rade Zagorac, Džok Lendejl (po 16 poena) i Bondža Si (12) bili su ljudi koji su preuzeli odgovornost kada se lomilo.

Izabrane vesti

Bez obzira na sve, i večeras se pokazalo da ova ekipa Partizana ima talenat, iako joj nedostaje iskustvo, ima čemu da se nada u sezoni koja je pred nama. Mnogo prostora za napredak je pred crno-belima i u ovom trenutku samo od njih zavisi gde im je granica.

U napetoj završnici crno-bele je nosio Đorđe Gagić sa nekoliko vezanih koševa dok nije zaradio petu ličnu grešku.

gallery

Rade Zagorac je treću četvrtinu odigrao kao u transu. Da li je na to uticala činjenica da je na poluvremenu promenio patike ili mu je nešto rekao trener Čanak, nije ni važno, koliko da je pogađao trojke, krao lopte, skakao, "mešao" čuvare... Konstantno je preuzimao odgovornost i pokazao da želi da bude lider ovog tima. Povrh svega, sjajno je nekoliko puta proigrao Australijanca Lendejla. Upravo zahvaljujući njima dvojici Partizan je napravio veliki preokret i u završnici trećeg perioda došao do prednosti od osam poena (63:55). Mada, i tada je bilo jasno da nije gotovo.

Atmosfera na tribinama, iako vatrena, nije uticala na igrače gostujuće ekipe koji su igrali prilično hladnokrvno i već posle tri minuta stekli prednost od osam poena. Novajlija u Zenitu, a opet dobro poznat ovdašnjoj publici, Gal Mekel delovalo je nezaustavljivo iako je tek stigao u ekipu. Menjao je Nenad Čanak čuvare na njemu - Markusa Pejdža, Alekseja Nikolića, pa i Amara Gegića, ali ništa nije pomoglo.

Tek kada je Rade Zagorac sredinom prve deonice ukrao jednu loptu i zakucao u kontranapadu, Partizan se probudio, a buka sa tribina tada mu je postala vetar u leđa. U napadu se razigrao Vanja Marinković, Bondža Si je nekoliko puta uspeo da zaštiti obruč i Partizan se spustio na minus jedan zaostatka.

Ipak, Zenit je pokazao koliko je iskusna ekipa i šta joj to donosi pre svega u napadu. U prvom poluvremenu gosti su pogodili pet od devet trojki, dok je Partizan van linije za tri poena bio precizan samo jednom. Takođe, u drugoj četvrtini ogromne probleme u odbrani domaćinu je zadavao centar Džejlen Rejnolds koji je na momenta delovao kao buldožer u reketu.

Od trenutka kada je Marinković, na početku drugog perioda, pogodio trojku za tek drugo vođstvo Partizana na utakmici (26:24), ruska ekipa napravila je seriju od 10:0 i ponovo potpuno preuzela kontrolu nad utakmicom. U ovom periodu posebno raspoložen za igru bio je Džerod Uthof koji je beogradskoj publici demonstrirao kako precizan šut ima. Samo zahvaljući Zagorcu i Alekseju Nikoliću u završnici prvog poluvremena Zenit nije otišao na dvocifrenu prednost i i bilo je za očekivati Partizanovi košarkaši posle velikog odmora pokažu reakciju.

Uspeli su!

-----------------------------------------------
EVROKUP, GRUPA C, DRUGO KOLO

PARTIZAN - ZENIT 89:82
/21:22, 18:24, 26:19, 24:17/

Beograd
Dvorana: Aleksandar Nikolić;
Gledalaca: oko 6.500;
Sudije: Migel Anhel Perez, Olegs Latisevs, Reno Geler.

PARTIZAN: Pejdž 7, Si 12, Aranitović, Marinković 12, Gegić 1, Veličković, Pecarski 2, Gavrilović, Zagorac 16, Lendejl 16, Gagić 12, Nikolić 11.

ZENIT: Rejnolds 16, Mekel 12, Desjatnikov, Truškin 5, Voronov 4, Simonović 4, Panin 2, Utof 25, Skrab 14, Valijev.

GRUPA C EVROKUPA

Utorak

Partizan - Zenit 89:82
Asvel - Trento 75:61

Sreda

19.00: (2,55) Turk Telekom (14,5) Valensija (1,60)

TABELA:

FOTO: Star sport


tagovi

EvrokupDžok LendejlRade Zagorac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara