Nije proslava NBA titule ako nema ranjenih

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.19. | 12:29

Tokom šampionske povorke u Torontu došlo do pucnjave, ali srećom bez poginulih

Toronto Reptorsi su sinoć predstavili na ulicama svom gradu svoju prvu šampionsku NBA titulu. Tradicionalna povorka prvaka, to jest prolazak otvorenog autobusa sa igračima i stručnim štabom kroz svetinu, koja je po tamošnjim medijima dostigla čak dva miliona duša, delovala je zaista impresivno, veličanstveno. Bio je to vrhunac slavlja koje se već nekoliko dana, zapravo uglavnom noći "valja" ulicama najvećeg grada Kanade. 

Kako i treba da bude kada slavi jedna od najbogatijih i najvećih zemalja. Prebogata država i njen najbogatiji grad znali su da su ovim peharom konačno izašli, makar na kratko iz duboke senke komšija sa juga. Osim košarkaša, za odličnu atmosferu po lepom, sunačnom danu bio je zadužen čuveni hip-hop superstar i najveći navijač Reptorsa, Drejk, a slavlje je uveličao i tamošnji premijer, Žastin Trudo. Nikada Toronto, a ni Kanada nisu videli ovako masovnu proslavu, iako je košarka daleko ispod popularnosti hokeja na ledu koji je bez premca u Zemlji javorovog lišća.

Izabrane vesti

gallery

Svečarska, karnevalska atmosfera je prekinuta stampedom koji je usledio pošto je usred te neverovatne gužve počela ozbiljna pucnjava. Panika je zahvatila narod, ali na svu sreću nije bilo ozbiljnijih posledica. Takođe, ni među učesnicima revolveraškog okršaja nije bilo mrtvih, istina dvoje ljudi je teže ranjeno, a dvoje lakše, dok je policija uhapsila dva osumnjičena. Za sada se ne zna pravi razlog pucnjave koja je naružila čitavo slavlje i pokazala da u Kanadi ipak nije svet tako sjajno i sigurno, kako se mediji trude da nam pokažu.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara