Nije šala: Olimpijakos pitao za uslove da se priključi ABA ligi

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.03.19. | 10:11

Grci u kontaktu sa čelnicima regionalnog takmičenja

Prošlo je previše vremena da bi to bio samo afekt, bes zbog sukoba sa Panatinaikosom. Dakle, nije šala, Olimpijakos je zaista zainteresovan da se priključi ABA ligi naredne sezone i već je kontaktirao sa čelnicima takmičenja da pita za uslove, kako bi to moglo da se izvede.

Nedavna izjava Đordija Bertomeua, da klubovi ne moraju da igraju nacionalna prvenstva da bi imali mesto u Evroligi, bila je kao poručena za Olimpijakos. Crveno-belima iz Pireja su se malo smučile večite igranke sa Panatinaikosom, one van terena, pa bi malo da se distanciraju od svega toga.

Izabrane vesti

Čak je i Krešimir Novosel, direktor ABA lige, koji je u prvi mah odbacivao i mogućnost da se Olimpijakos nađe na „Jadranu“, sada potvrdio da je kontakata bilo. Ili, da ih još ima.
Olimpijakos je kontaktirao s nama da se raspita u uslovima za učešće u ABA ligi“, rekao je Novosel za grčki Lajv Sport.

Sve se zakuvalo na poslednjem večitom atinskom derbiju, kada su crveno-beli napustili teren na poluvremenu. Tada su iz Pireja poručili da će sledeći put igrati protiv Panatinaikosa samo ako budu sudile strane sudije, što nije prihvaćeno.

Izgleda da ljutnja čelnike Olimpijakosa ne prolazi. Posle Makabija pre nekoliko godina, rastu šanse da još jedan velikan koji nije sa prostora bivše Jugoslavije, zaigra u ABA ligi.

(FOTO: Starsport)


tagovi

KK Olimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara