Nikola Jokić - najbolji igrač Zapadne konferencije

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.10.18. | 22:17

NBA liga nagradila srpskog asa za sjajnu prethodnu nedelju...

Nikola Jokić briljira na startu nove NBA sezone i već su, očekivano, stigla prva priznanja za srpskog centra. Kako su saopštili čelnici NBA lige, Jokić je proglašen za najboljeg igrača Zapadne konferencije za nedelju iza nas. Isti nagradu na Istoku poneo je Kemba Voker iz Šarlota. 

Na društvenim mrežama Denver Nagetsi ponosno su istakli da je ovo treći put da Srbin dobija laskavo priznanje, te da je tek šesti igrač u istoriji kluba kome je tako nešto pošlo za rukom. Pre njega nagrada igrač nedelje tri puta je išla u ruke Aleksa Ingliša, Dikembea Mutomba, Karmela Entonija, Alena Ajversona i Čonsija Bilapsa

Izabrane vesti

Podsetimo, Nikola Jokić beleži čudesne brojke na početku sezone. Na utakmicama protiv Los Anđeles Klipersa, Feniksa i šampiona Golden Stejta u proseku je ubacivao preko 26 poena, imao je i 10,3 skokova, odnosno 7,3 asistencija. I sve to uz blizu 65 odsto uspešnosti šuta iz igre.

Svakako, najbolji je bio u sudaru našim trenerom Kokoškovim i njegovim Sansima, kada je upisao 17. tripl dabl u karijeri bez promašaja iz igre - 35 poena, 12 skokova i 11 asistencija. 

Denver u noći između utorka i srede igra protiv "srpskog" Sakramenta. 


tagovi

Nikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara