Nikola Jokić zauvek - rekord karijere i franšize, ali ni to nije bilo dovoljno (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.19. | 08:22

I opet samo jedna asistencija za tripl-dabl

Možda je Nikola Jokić stao mnogima na žulj zbog odluke da propusti Evrobasket u Istanbulu, ali odavno smo sigurni da će ga mnogi praviti od blata kada bude zaigrao za Srbiju na Svetskom kupu u Kini! Jer, budite sigurni u to, Srbija odavno nije imala košarkaša poput momka iz Sombora!

Nikola Jokić je ostavio iza sebe najblistaviju noć u dosadašnjoj NBA karijeri, ali nažalost ni ona nije bila dovoljna da se konačno overi plasman u polufinale Zapadne konferencije. Rekord karijere, rekord franšize u plej-ofu, ali na kraju Sparsi su na svom terenu izvukli živu glavu, slavili sa 120:103 i zakazali majstoricu u Denveru...

Izabrane vesti

Bićemo neobjektivni, jer je zaista baš šteta što Jokić ovu partiju nije krunisao i overavanjem prve runde plej-ofa... Jer, kada utakmicu završite sa 43 poena (19/30 iz igre), te 12 skokova, devet asistencija (umalo tripl-dabl), dve ukradene i jednom blokiranom loptom, teško da može bolje... Jokić je tako oborio lični rekord, ali i postavio lestvicu najviše u klupskoj istoriji kroz plej-of. Dosad su na vrhu lestvice bili Karmelo Entoni i legendarni Aleks Ingliš sa po 42 poena, s tim što je nekadašnji osmostruki Ol star to učinio dva puta.

nije se, jednostavno, moglo protiv svega što je ovog puta Greg Popovič imao spremno za srpskog asa. Lamarkus Oldridž je ubacio 26, a Demar Derozan 25 poena u pobedi kojom je San Antonio produžio seriju... Zajedno su iskombinovali 51 poen, 17 skokova i 12 asistencija, što je na kraju anuliralo učinak najboljeg igrača Denvera.

Jokić je od svojih 43 poena čak 27 ubacio u drugom poluvremenu, čime je postavio treći najviši učinak u ovogodišnjem doigravanju, posle 50 poena Demijana Lilarda i 45 poena Kevina Duranta. Klupa Denvera je ovog puta podbacila. Niko nije uspeo da ubaci više od pet poena, što je nateralo igrače iz startne petorke da izvuku svoj maksimum. A, ni oni nisu briljirali... Džamal Mari je ubaio 16, Gari Haris 14, a Pol Milsap 12. Tori Kreg, koji je neretko bio džoker Majkla Melouna, stao je samo na pet poena.

S druge strane Rudi Gej je doneo mnogo toga kao rezervista, a meč je završio s 19 poena. Klupa Sparsa na kraju je doprinela pobedi s 36 poena, dok su drugopozivci Nagetsa imali samo 13...

To je na kraju bio i tas na vagi u korist domaćeg sastava, koji se suočio sa „biti ili ne biti situacijom“. Ipak, preiskusni su igrači Sparsa, kao i njihov šef, da ovakve mečeve ne mogu da reše u svoju korist... Denver je vođstvo u svojim rukama imao samo u kratkom intervalu pred kraj prvog poluvremena. Ekipa iz Teksasa je i to brzo obrisala i celo drugo poluvreme vodila, da bi se Denverova igra potpuno raspala u poslednjem kvartalu, kada je razlika dostigla maksimalnu distancu od 21 poena (110:89).

Majstorica je na programu u noći između subote i nedelje od 04.00, a domaćin je Denver. 

NBA - REZULTATI

San Antonio - Denver 120:103
/Oldridž 26 - Jokić 43/

Foto: Reuters


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsSan Antonio SparsLamarkus Oldridž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara