Nova Partizanova stotka za kraj, a sada je vreme za plej-of!

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.05.18. | 19:34

Crno-beli lako došli do pobede nad Metalcem u Valjevu, ali ako FMP savlada Vršac, ipak će sa drugog mesta u doigravanje

Partizan je u poslednjem, desetom kolu Superliga u gostima pobedio valjevski Metalac sa 101:78 i sada mu preostaje da počne pripreme za nastup u čevtrtfinalu plej-ofa gde ga najverovatnije čeka Mega Bemaks.

A kažemo najverovatnije zato što je još potrebno da sačekamo kraj duela FMP-a i Vršca gde je Panterima potrebna pobeda za prvo mesto. U tom, verovatnijem, slučaju crno-beli će biti drugi i igrati protiv tima Dejana Milojevića. A onda ih, ako opravdaju ulogu favorita već u polufinalu verovatno čeka okršaj sa Crvenom zvezdom. 

Izabrane vesti

Partizan je večeras rutinski odigrao utakmicu u Valjevu, ali je još jednom pokazao manjkavosti u odbrani koje ga prate tokom cele sezone. Tek u drugom poluvremenu izabranici Nenada Čanka malo su “zategli“ defanzivu i to se odmah osetilo na rezultatu, pa su došli do ubedljive razlike.

Ovo je treća “stotka“ crno-belih u dosadašnjem toku Superlige, a ukupno deveta pobeda u tom takmičenju. Metalac je doživeo osmi poraz i ostao je bez plasmana u doigravanje.

Sada već može da se kaže da je tradicionalno najbolji bio tandem bekova Partizana, Najdžel Vilijams Gos - Vanja Marinković. Amerikanac je meč završio sa 19 poena i četiri asistencija, dok je Marinković zabeležio 26 poena i šest skokova.

Kapiten crno-belih Novica Veličković dao je kvalitetan doprinos sa 14 poena i četiri skoka, a dvocifren učinak imao je još jedan Amerikanac, Kvame Von sa 15 poena.

Kod domaće ekipe najbolji strelci bili su Josip Mikulić sa 17, odnosno Mladen Pavlović i Aleksandar Vasić sa po 16 poena.  

Inače, novinari su morali da se dovijaju kako bi došli do statističkih podataka za ovu utakmicu, s obzirom da nije bilo televizijskog prenosa, a na sajtu Superlige ovaj put nije bilo omogućeno ni uživo praćenje statistike sa utakmica. Valjda direktor Leon Deleon nije još sakupio dovoljno novca od kažnjavanja klubova i igrača da bi ova opcija stalno bila dostupna.

Ali, dobro, pred nama je plej-of i nova šansa da se neko kazni za helanke, kapitensko obeležje, šorts ili koji god već razlog pronađe srpska košarkaško-modna policija... 

Grupa B

Sreda
Metalac - Partizan 78:101
/Mikulić 17 - Marinković 26/
19.00: (1,85) FMP (-22,5) Vršac (1,85) 
20.00: (2,15) Vojvodina (14,5) Dinamik (1,80)

* Kvote su podložne promenama


tagovi

KK MetalacVanja MarinkovićNajdžel Vilijams GosNovica VeličkovićKvame VonMega Bemax

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara