Nova užasna povreda Ognjena Dobrića

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.12.23. | 23:46

Trener Luka Banki kaže da je stanje ozbiljno

Ognjenu Dobriću sreća nikako da pokaže lice. Već u drugom minutu Mundobasketa u Manili protiv Nemačke doživeo je toliko ozbiljnu distorziju desnog skočnog zgloba da je bilo pravo čudo kako nije polomio zglob, a nešto više od tri meseca kasnije na sličan način stradao mu je zglob levog stopala.

Za oko nimalo prijatan prizor, a samo Dobrić zna kako se osećao kada je doskočio direktno na stopalo Akilea Polonare. Previjao se srpski reprezentativac od bolova dugo, a nije mogao samostalno da napusti parket već su mu pomogli članovi stručnog štaba.

Izabrane vesti

Povreda se dogodila Virtusovoj pobedi nad Pezarom rezultatom 83:66. Dobrić je na parketu proveo 14 minuta, pre nego što mu je stradao skočni zglob, a za to vreme imao je devet poena, tri skoka i jednu asistenciju.

Nimalo dobra situacija za Ognjena Dobrića, a trener Virtusa Luka Banki rekao je posle utakmice da je povreda ozbiljna.

"Pobeda koja nam je nastavila da dalje planiramo sezonu, ali se nažalost završila sa još jednom ozbiljnom povredom. Već smo jednu pretrpeli u drugoj večeri duple sedmice Evrolige, zbog čega nam sada ova situacija dodatno komplikuje planove. Pokušaćemo da našemo resurse kako bismo ostali kompetitivni u hitnoj i izazovnoj situaciji", poručio je Banki.

Podsetimo, Virtus je u pobedi nad Partizan Mozzart Betom u četvrtak izgubio Devontea Kekoka na duži vremenski period zbog povrede kolena. Dobrićev oporavak od ovakvog izvrtanja zgloba mogao bi u najboljem scenariju da traje oko mesec dana. Ali, da sačekamo zvanične informacije...

Dobrić je u Evroligi za Virtus dosad beležio 5,1 poen, 1,8 skokova i gotovo jednu asistenciju. U prvenstvu Italije je na 8,4 poena, 1,7 uhvaćenih lopti i 1,1 dodavanju.



tagovi

Ognjen DobrićVirtus BolonjaPalakanestro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara