Novi šamar Zvezdi - Mega slavila u Jerkoviću, Čović promašio pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.05.18. | 22:30

Drugi poraz crveno-belih u Superligi

Košarkaši Mega Bemaksa iznenadili su Crvenu zvezdu u hali u naselju Braće Jerković i pobedili je sa 76:74 u utakmici sedmog kola Superlige Srbije. To je crveno-belima bio drugi poraz u domaćem šampionatu i sada opet zaostaju za liderom A grupe, Borcem iz Čačka.

Zvezda definitivno nešto mora da menja jer je igra ispod renomea ekipa koja brani titulu prvaka države, a valja podsetiti da je Mega igrala bez Kostje Mušidija i Goge Bitadzea. Ukupno je Mega imala sedmoricu igrača koji su ulazili na teren.

Izabrane vesti

Sjajnu partiju u Megi pružio je Stefan Fundić sa dabl-dabl učinkom od 19 poena i 18 skokova, Ognjen Čarapić i Predrag Samardžiski ubacili su po 14 poena.

Kod Zvezde je najefikasniji bio Džejms Feldin sa 29 poena, ali je opet promašio šut za tri poena kada se lomio rezultat. Tejlor Ročesti dao je 13, a Filip Čović 10 poena uz šest asistencija.

U veoma napetoj završnici Mega je na 45 sekundi pre kraja košem Miloša Koprivice povela sa 75:72. Nakon toga je Feldin promašio trojku, a zatim je Fundić krenuo na zakucavanje ali mu je lopta izašla iz obruča. Čović je uzvratio brzom dugom dvojkom, a onda je Zvezda poslala Čarapića na liniju penala. Ovaj je iskoristio samo prvo, a poslednji napad imao je Čović čiji šut za tri poena je završio na obruču.

Crveno-beli su ponovo pružili partiju u kojoj je bilo dosta oscilacija u igri i svakako će trener Dušan Alimpijević imati šta da kaže i analizira.

Ruku na srce, vodio je šampion Srbije od početka, ali je Mega bila žilava i pružala je ozbiljan otpor. Tačnije, crveno-beli nikako nisu uspevali da slome rivala. Na početku utakmice Tejlor Ročesti je bio taj koji je diktirao tempo i za relativno kratko vreme postigao je 14 poena.

Sa druge strane, Stefan Fundić bio je taj koji je poenima pod košem održavao priključak Mege. U jednom trenutku u drugoj deonici domaćin je čak uspeo i da povede (37:35), ali je Zvezda veoma brzo vratila rezultatsko klatno na svoju stranu.

A onda se na početku trećeg perioda razigrao još jedan Zvezdin iskusni stranac, Džejms Feldin. On je vezao tri trojke i crveno-beli su za tili čas došli do opipljivije prednosti (53:44). Međutim, ni tada nisu uspeli u potpunosti da otklone dilemu oko pobednika.

Kako je počela poslednja deonica, tako je Mega uhvatila dobar ritam i zahvaljujući Predragu Samardžiskom, počela da topi razliku koja je u jednom trenutku bila i dvocifrena. Košem Aleksandra Lazića na tri i po minuta pre kraja Mega je povela sa 71:69.

Bilo je jasno da ćemo videti još jednu neočekivano zanimljivu i uzbudljivu završnicu.

KLS, GRUPA A - 7. KOLO

Subota

Borac - Tamiš 72:62
/Stojadinović 21 - Knežević 12/

Zlatibor - Mladost Zemun 99:73
/Popović 18 - Malidžan 20/

Mega Bemaks - Crvena zvezda 76:74
/Fundić 19 - Feldin 29/

Foto: Starsport


tagovi

Mega BemaksKLSDžejms FeldinTejlor RočestiDušan AlimpijevićStefan Fundić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara