Novica zakazao derbi u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.05.18. | 19:52

Partizan u finišu meča slomio otpor Mege, serija sa Zvezdom počinje sledeće nedelje

Partizan je u polufinalu Superlige i tamo će se sastati sa Crvenom zvezdom. Crno-beli su i u drugoj četvrtfinalnoj utakmici, sada kao gosti, savladali Mega Bemaks sa 93:79 i rešili u svoju korist sa 2:0.

Sada nas u polufinalu čeka duela dva najveća rivala srpske košarke, ta serija se takođe igra na dve pobede, a prednost domaćeg terena ima Crvena zvezda. A tamo će crno-beli biti jači za Bondžu Sija koji je današnji duel preskočio zbog povrede pre dva dana kada je pao prilikom zakucavanja u hali Pionir.

Izabrane vesti

Najbolji u Partizanu bio je kapiten Novica Veličković sa 22 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Najdžel Vilijams Gos dao je 21 poen i podelio osam asistencija, a Vanja Marinković dodao je još 14 poena. Ognjen Jaramaz je ubacio 15 za Megu, a jedan manje dao je Mušidi. 

Utakmicu u dvorani Mega Fektori iz prvog reda posmatrao je i nekadašni igrač Mege, a sada NBA as Nikola Jokić. Ali, nije joj doneo sreću. Mega nije zaslužila baš ovak ubedljiv poraz pošto je gubila sa šest razlike u 35. minutu. 

Kao i nedavno na gostovanju u Železniku, Partizan je ušao prilično nonšalantno i mekano u odbrani. A Mega je to itekako umela da iskoristi. Od prvih 17 poena, čak 15 su domaći dali posle trojki. Pogotovo je raspoložen bio Kostja Mušidi koji je ubacio tri šuta za tri poena i to sa istog mesta.

Crno-beli su u tim trenucima delovali potpuno dezorganizovano, a još jednom se pokazalo da imaju ozbiljan problem protiv ekipe koje ima fizički iole jačeg centra.

Ponovo su Goga Bitadze, pa i Predrag Samardžiski radili šta su hteli, pa je dvocifrena prednost za Megu (24:12) bila logična posledica onoga što se dešavalo na terenu.

Tek posle Čankovog tajm-auta, razmrdali su se gostujući igrači i malo, po malo vratili se u utakmicu. Bilo je dovoljno nekoliko dobrih odbrana i par kontri Vilijamsa Gosa da Partizan dođe do izjednačenja u finišu prvog poluvremena.

Crno-beli su u trećem kvartalu uspeli da dođu i do ravnoteže u borbi pod košem i u skoku. Novica Veličković još jednom je odigrao na iskustvo, Vanja Marinković je počeo da ubacuje sa distance i Partizan je preokrenuo.

Mega je bila “živa“ negde do sredine poslednje deonice kada je Veličković pogodio trojku za plus devet (82:73). Posle toga Mega je sa nekoliko brzopletih poteza uništila sebi svaku šansu za preokret.

Foto: MN Press


tagovi

Mega BemaksNajdžel Vilijams GosNenad ČanakKostja Mušidi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara