Očajni Partizan tresnuo u zid u Novom Mestu

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.10.18. | 18:57

Krka posle pet godina pobedila crno-bele u hali Leon Štukelj

Košarkaši Partizana doživeli su neočekivan, ali zaslužen poraz na gostovanju Krki od 80:76 u utakmici četvrtog kola Jadranske lige. To je ekipi Nenada Čanka bio drugi poraz u regionalnom takmičenju ove sezone, odnosno treći zaredom ako se računa i Evrokup, a istovremeno Krka je upisala prvi trijumf nad crno-belima na domaćem terenu posle čak pet godina. 

Više je nego jasno da sa ovakvom igrom Partizan jednostavno nema šta da traži u duelu sa francuskim Asvelom u sredu u hali Pionir u okviru trećeg kola Evrokupa.

Izabrane vesti

Sramno je koliko su nonšalantno delovali igrači Partizana na tri minuta pre kraja kada se lomila utakmica, a njihovi rivali bili veoma borbeni, ukrali dve lopte i došli do prednosti od četiri poena (71:67). Usledila su promašena slobodna bacanja Bondže Sija, zatim još nekoliko nerezonskih šuteva igrača Partizana i Marineli je trojkom potvrdio pobedu.

Luka Lapornik je predvodio Krku sa 19 poena, a Dino Cinac ubacio je tri manje. Vanja Marinković je bio najbolji strelac Partizana sa 22 poena. 

Za razliku od utakmice u sredu sa Valensijom u Evrokupu, Partizan je večeras malo toga pokazao. Može se reći da je u nekim momentima i razočarao jer, u dužno poštovanje prema ekipi iz Novog Mesta, Krka ne bi smela da predstavlja problem za crno-bele ako žele makar da igraju u plej-ofu ove sezone.

I nikav umor zbog putovanja prethodnih dana ne bi smeo da predstavlja opravdanje za Partizan. Delovalo je u pojedinim trenucima kao da su igrači beogradske ekipe očekivali da domaći sami sebe pobede jer sa druge strane terena stoji Partizan.

Ponajviše problema Partizan je imao u napad, mada je ovaj put, pogotovo u prvom poluvremenu defanzivni skok bio poprilično slab. U završnici prvog poluvremena Krka je čak imala plus devet i napad, ali su crno-bele uspeli da zadrže rezultatski priključak.

Dalje, u nastavku utakmice ogromne muke Beograđanima je zadavao iskusni, 34-godišnji Dalibor Đapa koji se izvlačio spolja i pogađao trojke. Tromo i uspavano su izgledali košarkaši Partizana u odbrani, kao da ih je mrzelo da skaču i isprate protivničke igrače.

Zbog toga nije ni čudo što su crno-beli u većem delu utakmice jurili rezultatski zaostatak i često pravili greške u napadu. Svakako je to bila partija koja je mogla samo da zabrine sve pristalice najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba.

ABA LIGA - 4. KOLO

Petak

Mega - Olimpija 81:77
/Mišković 18 - Lapornik 19/

Subota
Krka - Partizan 80:76
/Lapornik 19 - Marinković 22/ 
21.00: (1,03) Crvena zvezda (28,0) Igokea (12,0)

Nedelja
17.00: (1,85) Zadar (14,0) Mornar (2,10)
19.00: (3,05) Cibona (15,0) Cedevita (1,45)

Ponedeljak
18.00: (1,05) Budućnost (27,0) FMP (10,0)

*** kvote su podložne promenama

Foto: ABA/Krka/Danilo Kesić


tagovi

KrkaNenad Čanak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara