Od čega ste umorni, kad niste igrali mesec i po dana? Ko razume - shvatiće

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.04.18. | 09:53

U Partizanu ne znaju kakvo je stanje Vona, Veličković još ne može na parket

Jedva. Ta reč najbolje opisuje našin na koji je Partizan izborio pobedu u drugom kolu Superlige Srbije. Tačno je da su crno-belima nedostajali kapiten Novica Veličković i Kvame Von, ali navijače mora da brine način na koji je ostatak tima odigrao protiv FMP-a, dozvolivši ekipi iz Železnika da ne samo odoleva, već u jednom trenutku stekne i deset poena prednosti u Pioniru.

Na kraju su Vanja Marinković i Najdžel Vilijams Gos (po 26 poena), ali i trojka Aleksandra Aranitovića presudili gostima (94:90) i sačuvali Parnom valjku maksimalni učinak u Grupi B.
Teška utakmica za nas, kao što smo i očekivali. FMP je ozbiljna ekipa, kao što je bila i pre promena rostera. Dok god smo kontrolisali skok i naše izgubljene lopte, bili smo u dobrom ritmu. Početak treće četvrtine, u kojoj su oni imali osam ili devet ofanzivnih skokova, a u četvrtoj samo jedan, mogao je da bude koban. Uspeli smo nekako da se izvučemo iz teške situacije“, predočio je Nanad Čanak, šef stručnog štaba osvajača Kupa Radivoja Koraća.

Izabrane vesti

Bila je ovo druga utakmica u samo tri dana, posle starta lige i slavlja nad Vojvodinom. Ujedno, behu to prvi zvanični mečevi Partizana još od kraja osnovog dela ABA lige.
Trenutno smo vrlo teški u nogama, vidi se da lako gubimo duele jedan na jedan i kod skokova u napadu nemamo dovoljno svežine. U ovom trenutku to je sve tako planski urađeno. Nadam se da ćemo biti bolji kako liga odmiče. Sad ide ono pitanje: „A od čega ste umorni kad niste igrali mesec i po dana?“. Ko razume, znaće o čemu pričam“.

Crno-beli u narednoj rundi gostuju Dinamiku, na čijoj klupi sedi čovek koji je počeo sezonu sa Partizanom, Miroslav Nikolić. Neizvesno je u kom će sastavu igrati crno-beli.
Čakarević je igrao protiv FMP-a i totalno je van ritma, što je i očekivano. Novica Veličković sigurno neće igrati još neko vreme. Von ima problem s leđima i ne zna se kakvo je stanje. Može da bude super, a i ne. Ako bude kao u nedelju, neće igrati. Mi smo na fulu što se tiče, nismo sveži, nismo lagani. Kad to dođe na svoje, biće mnogo bolje. Dinamik je predvođen uspešnim trenerom, igra u hali gde je sve neobično. Tamo smo prošle godine dobili na volšeban način (posle produžetka, op. au). Utakmica neće biti laka i zbog našeg stanja, ali mislim da ćemo biti bolji kako liga odmiče“, dopunio je Nenad Čanak.

FOTO: MN Press


tagovi

Nenad ČanakKošarkaška liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara