Odžo uništio Borac, FMP drugu sezonu zaredom u finalu Superlige!

Vreme čitanja: 1min | ned. 03.06.18. | 19:52

Panteri slavili sa 77:56 u majstorici polufinalu, sada na redu okršaj sa Crvenom zvezdom

Košarkaši FMP-a pregazili su u Železniku čačanski Borac sa 77:56 (25:22, 19:9, 14:9, 19:6) u majstorici polufinala Superlige i, kao i prošle sezone, boriće se za trofej prvaka Srbije protiv Crvene zvezde.

Panteri su iskoristili prednost domaćeg terena, mada je u hali bilo tek oko 100-ak gledalaca, pošto je uprava kluba iz pregrađa odlučila da navijačima Borca zabrani prisustvo, odnosno kupovinu karata. Ali, FMP je to već radio i protiv Partizana, tako da su takvi potezi postali normalna stvar u Superligi.

Izabrane vesti

Finalna serija počeće sledećeg četvrtka, a potom su na programu dueli u subotu i utorak. Prednost domaćeg terena imaće Crvena zvezda jer je bila bolje plasirana od FMP-a u Jadranskoj ligi.

Što se tiče večerašnje utakmice u Železniku, domaći Panteri su bili su u vođstvo maltene celim tokom, a Borac se dobro držao do pred kraj treće čevtrtine.

Na startu poslednje deonice FMP je zatvorio sve prilaze košu i serijom od 12:0 došao do ogromnih 20 poena prednosti i tu je definitivno postalo jasno da će Panteri drugu godinu zaredom igrali finale.

Centar FMP-a Majkl Odžo pružio je odličnu partiju sa 22 poena i osam uhvaćenih lopti, a veliki doprinos da je i Stefan Pot sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 11 skokova.

U čačanskoj ekipi nešto bolji od ostalih bili su Ilija Đoković i Predrag Prlja sa po 10 postignutih poena.

Foto: Starsport


tagovi

FMP ŽeleznikKK Borac ČačakKK Crvena zvezdaMajkl Odžo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara