Panter i Ferel (©Star Sport)
Panter i Ferel (©Star Sport)

Oglasila se ABA liga: Panter trebalo da dobije tehničku, sudije pogrešile

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.05.24. | 19:22

"Sudije su svirale faul na šutu, što je bila pogrešna odluka"

Velika se prašina digla tokom i posle majstorice polufinala Jadranske lige posle odluke sudije trojke da isključi Jogija Ferela posle tehničke greške koja je došla kao posledica njegovog prekomernog žaljenja na odluku da se sviraju tri slobodna bacanja za Kevina Pantera. Od momenta kada je Ferel isključen, Budućnost je ostala bez gasa, a Partizan Mozzart Bet je okrenuo utakmicu i odneo ubedljiv trijumf.

Izgleda da je Jogi Ferel bio u pravu što se žalio na Panterov potez, kada je kapiten crno-belih postavio nogu za faul koji je dosuđen u njegovu korist. Naime, oglasila se Sudijska komisija ABA lige i dala stručnu procenu - sudije su pogrešile, trebalo je da sviraju tehničku Panteru zbog podmetanja noge. To automatski znači da Ferelu nije trebalo da bude dosuđena tehnička zbog prigovora...

Izabrane vesti

“Na šest minuta i 47 sekundi do kraja treće deonice – kada je pokušao da šutira za tri poena, napadač Kevin Panter je ispružio desnu nogu ukoso i inicirao kontakt sa defanzivnim igračem Kevinom Ferelom. Sudije su svirale faul na šutu, što je bila pogrešna odluka. Sudije su morale da sviraju tehničku grešku napadaču, Kevinu Panteru“, stoji u saopštenju na sajtu ABA lige.

U nastavku saopštenja Sudijske komisije utvrđene su i dve ispravne odluke, u korist Partizan Mozzart Beta. Obe se tiču momenta kada je Jogi Ferel zaradio nesportski faul zbog udaranja Alekse Avramovića.

“Na sedam minuta i devet sekundi do kraja druge četvrtine – pošto je lopta napustila ruke napadača Kevina Ferela u pokušaju za tri poena i pre nego što je sa obe noge dotakao parket, postojao je kontakt telom koji je inicirao defanzivni igrač Aleksa Avramović. Sudije su svirale faul na napadaču Kevinu Ferelu. Sudije su donele dobru odluku“, ističe se i dodaje:

“Kada je doskočio na parket, napadač Kevin Ferel je udario odbrambenog igrača Aleksu Avramović u glavom desnom rukom. Sudije su iskoristile mogućnost da pregledaju situaciju na ekranu i posle istog su odlučile da sviraju nesportsku grešku napadaču Kevinu Ferelu. Sudije su donele ispravnu odluku“.

Posle utakmice je i trener Budućnost Andrej Žakelj izjavio da je “isključenje Ferela poremetilo ekipu“, dok je Aleksa Avramović u razgovoru sa novinarima rekao da bi Partizan sa načinom igre iz drugog poluvremena sigurno preokrenuo rezultat sve i da je Ferel bio u igri.

Sam američki plejmejker je u momentu isključenja imao 18 poena uz 6/6 iz igre (3/3 za tri). Posle utakmice se oglasio na društvenim mrežama i napisao da sudije po običaju varaju za dva kluba, da bi igrali finale. Očigledno je bio jako ogorčen.

Podsetimo, Partizan Mozzart Bet je slavio u majstorici polufinala rezultatom 100:86 i obezbedio plasman u finale Jadranske lige u kojem će za titulu igrati sa Crvenom zvezdom. Serija za šampionsku krunu počinje u ponedeljak od 20.30 na parketu dvorane Aleksandar Nikolić, a domaćin je Crvena zvezda.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKK Budućnost PodgoricaKevin PanterJogi FerelABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara