Oglasili se iz ABA lige: Imamo garancije...

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.19. | 17:07

"Na nama je sada zadatak da zajedničkim radom ligu podignemo na viši nivo, da opravdamo poverenje i izborimo se za još bolji status naših klubova"...

Šokantna vest sa sastanka glavešina iz Evrolige dobro je uzdrmala region. Informacija da šampion regionalne ABA lige više nema direktnu prohodnost do elitnog takmičenja naterala je čelne ljude tog takmičenja da se oglase. Logično, ništa što je Evroliga navela u svom saopštenju nije opovrgnuto, samo je rečeno da je ABA dobila određene garancije da će imati svog predstavnika u naredne dve godine. 

Za dalje, videćemo... 

Izabrane vesti

Na sajtu regionalnog takmičenja objavljena je izjava potpredsednika regionalne lige Domagoja Čavlovića:
"U naredne dve godine šampion ABA lige će imati sigurno mesto eliti. Evroliga je uvela niz novina, između ostalog promenila i sistem raspodele mesta, po kome više ne postoji direktan plasman iz domaćih liga, pa tako ni iz ABA lige. Ipak, i u novom sistemu, ABA je dobila čvrste garancije da će kroz sistem raspodele tri vajld karte imati mesto u Evroligi. Na nama je sada zadatak da zajedničkim radom ligu podignemo na viši nivo, da opravdamo poverenje i izborimo se za još bolji status naših klubova", naveo je čovek koji je bio na sastanku čelnika Evrolige i EKA.  

Podsetimo i na šta se odnose ključne promene u Evroligi... Dakle, 18 licenci počev od 2020. godine biće raspoređeno na potpuno drugačiji način. Njih 11 odlaziće na standardno licencirane klubove, još dva mesta idu Asvelu i Bajernu (dvogodišnja vajld karta), dva tima dolaziće iz Evrokupa, dok će tri ekipe dobiti „godišnju propusnicu“.

U saopštenju je navedeno da će šampion ABA lige imati prednost pri dobijanju ove specijalne pozivnice, jer se u njoj ne nalazi nijedan klub sa A licencom.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara