Jorgos Printezis i Kvinsi Ejsi (Foto: Starsport)
Jorgos Printezis i Kvinsi Ejsi (Foto: Starsport)

Olimpijakosov plan protiv Efesa: Da zaustavimo Micića i dobru atmosferu pretvorimo u pobedu

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.05.22. | 19:28

Prvotimci kluba iz Pireja izneli utiske pred početak Fajnal fora

Košarkaši Olimpijakosa i Anadolu Efesa će imati čast da otvore Fajnal for Evrolige u Beogradu. Crveno-beli iz Pireja su posle višegodišnjeg posta pod palicom Jorgosa Barcokasa ponovo stigli na dva koraka do trofeja. Na prvom će imati izuzetno težak zadatak protiv branioca trona i najboljeg strelca takmičenja Vasilija Micića.

Završni turnir Evrolige u glavnom gradu Srbije bi mogao dodatno da dobije na značaju, jer će po svemu sudeći biti poslednji u impoznantnoj karijeri Jorgosa Printezisa. Veteran je nedavno istakao da je doneo odluku, mada nije hteo da je saopšti, ali je opšti utisak da se sprema da okači patike o klin.

Izabrane vesti

U dva mandata proveo je skupa 10 godina u seniorskom timu Olimpijakosa, osvojio dve titule prvaka Evrope, vlasnik je brojnih rekorda elitnog takmičenja. S ozbirom da će Beogradsku areni preplaviti navijači kluba iz Pireja (u Grčku zvanično otišlo 45 odsto karata), krilni košarkaš crveno-belih se nada da će sa saigračima veliku podršku sa tribina pretvoriti u pobede.

"Sjajan je osećaj biti u četiri najbolja tima Evrolige. Uvek je velika čast i zadovoljstvo biti ovde. Nadam se da ćemo uspeti i osvojiti trofej. Uvek je teško, ko god da su protivnici, ali mislim da je još teže doći dovde. Duga sezona je iza nas, duga serija sa Monakom i naravno očekuje nas još jedna teška utakmica. Svi u Grčkoj jedva čekaju da utakmica počne. Nema sumnje da će nam puržiti veliku pomoć i nadam se da ćemo sjajnu atmosferu pretvoriti u pobedu", rekao je Printezis.

Smatra da je veliki kvalitet Olimpijakosa odlična hemija među igračima.

"Imamo sjajan odnos, odličnu hemiju na terenu i van njega i verujem da nam je to mnogo pomoglo mnogo tokom sezone da imamo pravi mentalitet i budemo jaki".

Jedan od ključnih igrača Barcokasove ekipe ove sezone je i Amerikanac Tajler Dorsi. Bivši košarkaš Makabija ima vrlo jednostavan plan pred sutrašnji duel

"Ništa neuobičajeno, rutina je ista kao i čitave sezone. Treniramo, gledamo video snimke... Sada nam ostaje da namestimo ruku, osetimo dvoranu i pobedimo. To je to", ističe Dorsi.

Nada se sjajnoj podršci sa tribina i domaćinskoj atmosferi.

"Očekujem da oboje arenu u crveno. Znam da dolazi veliki broj navijača. Znam da su u dobrim odnosima sa navijačima iz Srbije i nadam se da će atmosfera biti kao da igramo kod kuće".

Centar crveno-belih Kvinsi Ejsi ima bogato NBA iskustvo, ali smatra da za razliku od SAD navijači u Evropi mogu da promene tok utakmice.

"Prilično se razlikuje. Navijači ovde su fanatični. U SAD više samo posmatraju utakmicu i uživaju, ovde su daleko više uključeni u dešavanja. Mogu da promene način na koji igramo, nema sumnje", jasan je Ejsi koji smatra da će sutra detalji presuditi.

Ključ za pobedu protiv Efesa je zaustaviti Micića.

"Plan je da se postaramo za njegovu igru u pik en rolu, da zaustavimo Larkina i njihove bekove", zaključio je Tajler Dorsi.


tagovi

KK OlimpijakosFajnal for Beograd 2022Jorgos PrintezisTajler DorsiKvinsi Ejsi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara