""
""

Đorđe Mićić: Želimo brejk protiv Rogaške

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.11.17. | 11:30

Košarkaši Borca i trener Raško Bojić očekuju nastavak pobedničkog niza...

U šestom kolu ABA 2 lige, Borac će na gostovanju u Sloveniji, u kompletnom sastavu odmeriti snage sa ekipom Rogaške. Pored čačanskog kluba, danas na parket ABA 2 lige izlazi i Zrinski, koji se sastaje sa Lovćenom 1947, a tu su Tivat i Krka, zatim Dinamik koji dočekuje Ohrid i Primorska koja će ugostiti Vršac. U petak se igra utakmica između Splita i Bosne.

Izabrane vesti

19.00: (1,60) Rogaška (14,50)  KK Borac (2,55)

Vratimo se naslovnoj temi… Borac je u prethodna tri kola napravio sjajnu uvertiru za meč sa Rogaškom. Naime, ostvario je tri ubedljiva trijumfa, dva u Košarkaškoj ligi Srbije protiv Sloge i Tamiša, i jedan u Drugoj ABA ligi nad ekipom Zrinjskog. Na taj način je samopouzdanje momaka iz grada košarke bitno poraslo. Sa ovom tvrdnjom je saglasan i trener Čačana, Raško Bojić, koji ističe da bi se Borac eventualnom pobedom dodatno učvrstio u gornjem delu tabele.
"Što se tiče Rogaške, mi nemamo puno informacija o tom timu. Ono što je izvesno jeste da su oni ekipa koja mnogo bolje igra kod kuće nego na strani. Verujem da će biti silno motivisani da nas poraze pred domaćom publikom. U našem taboru vlada dobra atmosfera nakon tri vezane pobede. Mi sa nekim svojim ambicijama i željama putujemo u Sloveniju, gde želimo da ostvarimo novi trijumf, i na taj način se dodatno učvrstimo u gornjem delu tabele ABA 2 lige“, kazao je Bojić.

Ljubitelje košarke u Čačku, ali i Srbiji, može obradovati podatak da će Ilija Đoković, jedan od najboljih igrača ove sezone u timu Borca, biti spreman za duel protiv Rogaške.
,,Ono što je ohrabrujuće za nas, jeste činjenica da će Ilija Đoković biti spreman za naredni meč. On je prethodnih dana osećao bol u zglobu, zbog toga je pauzirao protiv Tamiša, ali će zdrav i spreman dočekati meč sa Slovencima“, naglasio je Bojić.

Jedan od najiskusnijih igrača u taboru čačanske ekipe, Đorđe Mićić, ističe da je Borac kroz prethodne mečeve dodatno podigao formu.
,,Očekuje nas još jedna teška utakmica. Nemamo dovoljno vremena za neke dublje analize protivničkih timova. Ono što znam jeste da je Rogaška pokrivena na svim pozicijama, i da u svojim redovima ima par dobrih i iskusnih igrača. Dobili su ubedljivo meč u Ohridu. Sigurno je da su favoriti na svom terenu. Međutim, mi idemo da u tom duelu damo sve od sebe, podigli smo formu u poslednje vreme. Očito je da nam fali treninga, ali za to nema previše vremena, jer igramo dva meča nedeljno. Prinuđeni smo da kroz utakmice dižemo formu. Samopouzdanje nam je u uzlaznoj liniji zahvaljujući duelu u Pančevu, gde smo izdominirali. Treba naglasiti da nam znači svaki brejk na strani u Drugoj ABA ligi, jer smo na taj način bliži zauzimanju jednog od prva četiri mesta”, zaključio je Mićić.

Utakmica između Rogaške i Borca zakazana je za 19.00 časova. Borac u duel ulazi sa treće, a Rogaška sa desete pozicije. Do kraja meseca Čačane očekuju dueli samo sa srpskim klubovima Beovukom, Dunavom, KK Mladost, Vršcem i Dinamikom.

ABA 2 liga – 6. kolo

Sreda:
18.00: (1,35 ) Zrinski Mostar (16,00) Lovćen Cetinje (3,50)
18.00: (1,45) Teodo Tivat (15,00) Krka (3,05)
19.00: (1,60) Rogaška (14,50)  KK Borac (2,55)
20.00: Dinamik - Ohrid
20.15: (1,60) Sikst Primorska (14,50) Vršac (2,55)

Petak:

20.00: Split – Bosna Rojal

Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

Đorđe MićićKK Borac ČačakRaško Bojićsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara