"Aleksandar Đorđević sa košarkašima Srbije"
"Aleksandar Đorđević sa košarkašima Srbije"

Đorđević upozorava igrače: Ne težite perfekciji, sad igrajte odbranu

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.08.14. | 23:19

„A to će biti naše najjače oružje na Svetskom prvenstvu“, ističe selektor Srbije

Aleksandar Đorđević sa košarkašima SrbijeSelektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle pobede nad Argentinom na Trofeju Beograda da će agresivna odbrana i timska igra biti glavno oružje ekipe na Svetskom prvenstvu u Španiji.
Pristup igri, koji polazi iz odbrane je naše najjače oružje koje moramo, ne da dovedemo do perfekcije, već da težimo ka tome. Od početka smo dobro ušli u meč, odgvorili snažnom i timskom košarkom, što je rezultiralo vetrom u leđa koji nas je vodio do kraja utakmice“, rekao je Đorđević.

Srbija je u Beorgadskoj areni savladala Argentinu 82:67 u polufinalu turnira Trofej Beograda, a Đorđević dodao da mu se ne sviđa veliki broj grešaka i da će na tome raditi do početka SP.
Bilo je i grešaka, ima stvari koje moramo da popravimo, pojedinci moraju da se uklope u sistem igre, bez individualnih akcija. Donekle ih razumem, jer svako traži najbolju partiju. Moramo da spustimo zahteve i ne težimo perfektnu utakmicu. To će doći kada bude bilo potrebno, sada je važno da kroz igru u odbrani i za tim pronađu svoje mesto u timu. Na taj način tim ide napred“, rekao je Đorđević.

Izabrane vesti

Selektor je objasnio da zbog čega nije u igru uvodio kapitena Nenada Krstića.
Krstić je u Beogradu odradio sa nama par treninga i moramo da budemo pažljivi s njim. Ovo nije bila utakmica za njega zbog snage brzine protivnika i u ovom trenutku on nije u formi za ovakav tempo košarke“, rekao je Đorđević.

Košarkaš Srbije Stefan Jović je pohvalio publiku, „koja je uvek bila uz reprezentaciju“.
Još sam pod euforijom, bila je sjajna atmosfera. Od početka smo preuzeli kontroli, imali više asistencija, svi igrači daju maksimum i krasi nas sjajna atmosfera. Napravili smo dobar posao i u Francuskoj i Italiji, dostigli smo nivo koji želimo, ali i dalje postoje oscilacije u igri igreške, koje moramo da svedemo na najmanu meru“, rekao je Jović.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Aleksandar Đorđevićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2014SrbijaTrofej Beograda 2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara