ORLIĆI U FINALU!!! Pecarski je dečko za velika dela

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.08.18. | 21:32

Imamo zagarantovanu medalju, za titulu sa Letonijom

Srbija je u finalu, Srbija se bori za zlato! Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije rutinski se poigrala sa Francuskom u polufinalu, slavila rezultatom 78:67 (20:14, 25:18, 17:13, 16:22) i overila plasman u finale Evropskog prvenstva u Letoniji. Gde će, odlučeno je ranije, za zlato igrati upravo protiv domaćina prvenstva!

Kakav je igrač Marko Pecarski! Mladi centar Srbije odigrao je još jednu vrhunsku partiju u dresu Orlića i potpuno urnisao klasiće iz Francuske. Za nešto manje od 32 minuta supertalentovani košarkaš Partizana skupio je dabl-dabl sa 27 poena (10/15 iz igre) i 12 skokova, od čega tri ofanzivna! Bio je strah i trepet za Petliće i očitao im je lekciju koju dugo neće zaboraviti.

Izabrane vesti

Srbija je od samog starta utakmice izgleda vrlo ozbiljno, smireno i stabilno, što je selektoru Aleksandru Bućanu dalo priliku da promeša karte i na teren pošalje svih dvanaest igrača. Prednost je rasla gotovo iz minuta u minut, a sredinom treće i početkom poslednje četvrtine išla je i na 20 koševa! Srbija je potpuno nadskočila rivala (40-29), mada jeste imala dosta izgubljenih lopti (24), na čemu će morati da poradi do susreta s Letonijom.

Srbija se prvi put ozbiljnije odlepila krajem prvog poluvremena, kada je za samo nekoliko minuta sa 35:29 otišla na 45:32, a serija je nastavljena i u drugom poluvremenu. Posle velikog i snažnog udara Srbija je na šest minuta pre kraja treće deonice imala rezultat 53:35 u svom džepu i šansu da mirno privede utakmicu kraju.

Razlika bi bila još i veća na kraju da se Orlići nisu malo opustili. Ali, ne treba im zameriti, jer će sada morati da se spreme za veliko finale protiv Letonije!

Kod Srbije se istakao i talentovani Zvezdin novajlija u prvom timu Zoran Paunović sa 13 poena, dok su po 10 skupili Dalibor Ilić i Uroš Trifunović ubacili po 10 poena. Kod Francuske jedini dvocifreni igrač bio je Matis Dosu Jovo sa 12 poena.  

Finalni meč igra se u nedelju od 19.45. 

EVROPSKO PRVENSTVO U18 - POLUFINALE

Subota

Letonija - Rusija 91:80
/Zagars 35 – Šaškov 24/

Francuska - Srbija 67:78
/Jovo 12 - Pecarski 27/

FotoFIBA Basketball


tagovi

juniorska košarkaška reprezentacija SrbijeMarko PecarskiZoran Paunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara