""
""

Orlovi, naučite iz poraza: Đorđević video sve greške i nedostatke, energična Francuska bolja

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.08.15. | 21:30

Trikolori se "osvetili" za poraz u prošlogodišnjem polufinalu Mundobasketa...

Orlovi će imati materijala za duboku analizu, Petlovi su dobili ono što su strpljivo čekali gotovo godinu dana - osvetu. Doduše, ne u takmičarskoj utakmici, ali košarkaška reprezentacija Francuske savladala je Srbiju u pripremnom okršaju u Nansiju rezultatom 78:65 (25:22, 8:5, 23:22, 22:16), u maloj reprizi prošlogodišnjeg polufinala Svetskog prvenstva u Španiji. 

Izabrane vesti

Trikolori su do pobede stigli zahvaljujući daleko smirenijoj i energičnijoj igri na oba kraja terena, da bi u isto vreme eksploatisali sve greške, nedostatke i mane oslabljenog srpskog tima, koji je i na ovoj utakmici bio lišen pomoći kapitena Miloša Teodosića, potom i Zorana Ercega i Dragana Milosavljevića i njihovo odsustvo „osetilo“ se u igri od prvog minuta. Pomenuti trojac nije ni otputovao u Francusku kako bi se dodatno odmorio i zalečio povrede zbog kojih je propustio i susret sa Mađarskom na Kranjskoj Gori. 

S druge strane selektor Francuske Vensan Kole na parket je izveo praktično najjači sastav, koji bi narednog meseca trebalo da krene u misiju odbrane evropskog zlata. Vođen legendarnim plejmejkerom San Antonija Tonijem Parkerom aktuelni vladar Starog kontinenta imao je ogroman vetar u leđa, dok su ostali članovi NBA perjanice - Nikola Batum, Boris Diao, Rudi Gober i Žofri Lovernj učinili tačno ono što se od njih i tražilo kako bi Srbija bila u deficitu od čak 15 poena u jednom trenutku i doživela poraz. 

Aleksandar Đorđević je u drugoj pripremnoj utakmici mogao da uoči i utefteri sve nedostatke i greške, koje će zajedno sa svojim učenicima moći temeljno da pređe i izanalizira u danima koji dolaze. Srpska ekspedicija u okrnjenom sastavu pružila je jak otpor, ali nedovoljno kvalitetnom igrom praktično nije imala šansu da ozbiljnije ugrozi starog rivala. Doduše, Orlovi su se aktivirali praktično tek polovinom poslednjeg kvartala, kada su serijom 12:2 istopili dvocifreni zaostatak i prišli na svega tri poena minusa (61:64). Međutim, nedugo zatim Parker je ponovo upalio sve motore, natempirao seriju 10:0 i Francuskoj trasirao put do zasluženog trijumfa. 

Ono što posebno upada u oči jeste činjenica da je francuski sastav postigao čak 46 poena iz reketa, u kojem su danas duvali jaki vetrovi, a Parker, Gober i Lovernj gotovo da nisu ni imali problema da pronađu put do koša. Dosta je „minusa“ na kojim će Đorđević zameriti svojim pulenima, a osim velike rupe u reketu previše je bilo i izgubljenih lopti (18 prim. aut.). Ali, može da raduje to što su Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica već u prvim mečevima pokazali visok nivo forme i kvalitet koji će biti potreban Orlovima. Uprkos nedostatku takmičarskog ritma u poslednjih osam meseci Miroslav Raduljica je dosta toga dobrog uradio u napadu, doduše kao i novi igrač Olimpijakosa, Nikola Milutinov, ali nisu uspeli da ispune defanzivne zadatke koji su bili potsavljeni pred njih.

Narednu utakmicu Srbija će odigrati protiv Rusije već u subotu od 20 časova. 

-------------------------------------

FRANCUSKA – SRBIJA 78:65 (25:22, 8:5, 23:22, 22:16)

Dvorana: Palata sportova „Žan Veje“, Nansi
Gledalaca: 5.000
Sudije: Emilio Perez Pizaro (Španija),  Petri Mantila (Poljska), Jakus Zamojsk (Poljska).

-------------------------------------


tagovi

Toni ParkerRudi GoberNemanja BjelicaMiroslav RaduljicaMiloš Teodosićkošarkaška reprezentacija SrbijeFrancuskaEvrobasket 2015Bogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara