""
""

Orlovi - OPREZ! Tandem Dikson - Erden mora biti zaustavljen, Osman i Iljasova su kao zapete puške

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.09.15. | 19:56

Turska se poigrala sa Nemačkom za drugu pobedu u grupnoj fazi...

Košarkaška reprezentacija Turske otkrila je sve karte u rutinskoj pobedi nad Nemačkom, a nepun dan pred veliki okršaj sa Srbijom, u meču koji bi Orlovima mogao da zagarantuje prvu poziciju na kraju grupne faze! Turska je ubeležila i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu, ali ponovo je trijumf došao posle fantastične igre pulena Ergina Atamana u prvih 20 minuta igre. Tada je Turska očitala nemačkom domaćinu košarkašku lekciju koju Novicki, Šreder i društvo dugo neće zaboraviti, a do kraja utakmice nekadašnji vicešampion sveta propisno se namučio kako bi vođstvo i sačuvao - 80:75 (31:11, 10:13, 19:19, 20:32).

Izabrane vesti

Nešto slično kao i u susretu sa Italijom u prvom kolu, Turska je odigrala „školsko“ prvo poluvreme, na nivou koji je umornim košarkašima Nemačke bio apsolutno nedostižan. Posebno dobro Turci su se nadmetali tokom prvog kvartala, kada su prikazali paklenu odbrambenu i napadačku igru, u kojoj su postigli 31, a primili samo 11 poena! 

Pravi strah i trepet za nemačku odbranu predstavljao je tandem Semih Erden - Bobi Dikson, koji od starta šampionata igra u izrazito jakom ritmu i čini se kao da se nesuđeni saigrači u Fenerbahčeu odlično razumeju. Razigravao je Dikson visokog centra, ali i sam zadavao ozbiljne probleme Nemačkoj, dok su igrači Krisa Fleminga bili u apsolutnom šoku, verovatno i psihički ispražnjeni posle poraza od Srbije. Na sve to Čedi Osman i Ersan Iljasova odradili su pakleni deo posla kako bi Turska stigla do cilja. 

I baš kao da je „sindom Orlova“ ušao u nemačke košarkaše, koji su dobar deo utakmice rešenja tražili u šutu za tri poena, a procenat ubačenih šuteva bio je izrazito mali (5/26). To je Turska iskoristila da dođe i do maksimalne prednosti od 21 poena, u prvom poluvremenu, posle kojih je samo bilo potrebno da se održava razlika kako bi se upisala pobeda. 

Mada, Turci su prilično oznojili dresove kako bi trijumf i ozvaničili. Pored svih dobrih stvari viđenih u igri Turske, viđeno je i dosta minuta „praznog hoda“, u kojim su Novicki, Šreder i oporavljeni Bencing potajno tražili šansu da iznenade protivnika. Ali, utakmica je na kraju samo dobila nešto neizvesniji završetak i ništa više. Osman i Iljasova potvrdili su kvalitet više i sprečili senzaciju, uprkos ogromnom trudu domaćina Grupe B. 

GRUPA B – REZULTATI:

Srbija – Island 93:64 (24:16, 18:16, 25:16, 26:16)

Nemačka – Turska 75:80 (11:31, 10:13, 19:19, 32:20)

21.00 Španija – Italija

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Semih ErdenRobin Bencingkošarkaška reprezentacija Turskekošarkaška reprezentacija NemačkeEvrobasket 2015Ersan IljasovaDirk NovickiDenis ŠrederBobi Dikson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara