Osigurati prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.02.19. | 12:21

Borac nastavlja pohod na KLS, a naredni izazov biće u Valjevu, gde će se sastati sa domaćim Metalcem (subota, 18 časova).

Ekipa iz Čačka trenutno se nalazi u odličnom ritmu. Naime, u domaćem prvenstvu Borac je do sada zabeležio svega jedan poraz. Zbog toga suvereno vlada prvenstvom, i potrebno je još samo malo pa da i matematički osigura prvo mesto. Samim tim biće obezbeđeno učešće i naredne sezone u ABA 2 ligi.

Takođe, Čačani mogu da se pohvale i uspesima na regionalnom frontu. Ubedljivom pobedom u Vršcu ostala je izgledna šansa da se Borac popne na četvrto mesto koje bi ga odvelo u plej-of. U poslednja tri kola biće razrešena dilema da li će izabranici Jovice Arsića uspeti u tom poduhvatu. Kako sada stvari stoje, to je prilično izvesno.

Izabrane vesti

Veliko i jedno od ključnih pojačanja kluba Strahinja Gavrilović je obukao dres čačanskog Borca, sa kojim je sklopio ugovor do kraja tekuće sezone, uz opciju produžetka saradnje. Trenutno mu dobro ide, a dolazak Gavrilovića u redove kluba iz grada na Moravi velika je stvar. Doskorašnji član “crno –belih” je znanje i iskustvo sticao kod tri stručnjaka koji su vodili beogradski tim (Miroslava Mute Nikolića, Čanka i Trinkijerija). Svakako da će sve što je Gavrilović naučio u tom intervalu bitno pomoći Borcu u finišu veoma naporne i zahtevne sezone. Strahinja Gavrilović smatra da je za njegovu igračku karijeru bilo od velikog značaja vreme provedeno u Partizanu, rad sa svim trenerima naročito sa Miroslavom Nikolićem. Takođe, napredovao je kao košarkaš, ali i kao čovek.

Pred Borčevo gostovanje u Valjevu Strahinja ističe…
,,Iza nas je veoma bitna pobeda protiv Vršca u ABA 2 ligi. Tim pozitivnim rezultatom ostali smo u borbi za četvrto mesto, koje nas vodi u plej – of regionalnog takmičenja, što jeste naša želja“.

Namera je da se produži u istom ritmu.
,,Valja nam nastaviti niz pobeda. Nalazimo se u dobroj formi, već neko vreme beležimo sve same trijumfe, a cilj nam je da tako bude i u nastavku lige“, dodao je Gavrilović.

Sada sledi okršaj sa starim znancem, ekipom Metalca.
,,Očekuje nas utakmica na veoma neugodnom terenu. Znamo o kakvoj ekipi je reč. Nema sumnje, biće teško, jer Metalac igra dobro kod kuće. Vreme koje nam je na raspolaganju moramo iskoristiti na najbolji mogući način“, napominje košarkaš čačanske ekipe.

Bez obzira na sve, Strahinja Gavrilović poručuje.
,,Ne želimo da krijemo, idemo na pobedu protiv Metalca. Naš prvenstveni cilj jeste da osiguramo prvo mesto u KLS – u. Pobedom u Valjevu bili bismo veoma blizu ispunjenja istog“, zaključio je krilni centar Borca.

KLS

Subota
15.00: (1,07) OKK Beograd (25,0) Mladost (8,50)
15.30: (3,05) Dunav (15,0) Sloboda (1,45)
18.00: (3,90) Metalac (16,0) Borac (1,30)
20.00: (3,05) Vojvodina (15,0) Tamiš (1,45)

Nedelja
18.00: Dinamik - Vršac
18.00: Novi Pazar - Spartak
21.00: Beovuk - Zlatibor

*** kvote su podložne promenama

Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

KK Borac ČačakKLSKK Metalacsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara