Ovo je neki novi Partizan! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.09.18. | 21:55

Posle velike borbe crno-beli savladali Cedevitu sa 87:84

Kakav početak sezone za Partizan! Crno-beli su u Zagrebu pobedili šampiona Hrvatske Cedevitu sa 87:84 u prvom kolu regionalnom takmičenju i pokazali da ova sezone sa razlogom imaju znatno veće ambicije nego u prethodnoj. Koliko je ovo značajna pobeda svedoči i podatak da je tek drugi put slavio na gostovanju kod Cedevite u poslednjih 11 mečeva.

Najefikasniji u crno-belom taboru bio je Vanja Marinković sa 25 poena, Đorđe Gagić ubacio je 13, Rade Zagorac 12, a Džok Lendejl 11 poena. Džastin Kobs i Džejms Bel postigli su po 19 poena za Partizan.

Izabrane vesti

Ekipa Nenada Čanka imala je večeras odgovor na svaki pokušaj Cedevite, mada su domaći za malo preokrenuli 21 poena zaostatka. Prišli su na 79:78, ali je onda Rade Zagorac pogodio trojku minut i deset sekundi pre kraja i otvori put ka pobedi. A nju su sa linije za slobodna bacanja potvrdili Vanja Marinković i Aleksandar Aranitović.

Valja pomenuti i da je, uprkos problemu sa povredom leđa, meč u Zagrebu igrao i kapiten Novica Veličković i njegovo prisustvo na parketu, ali i van njega je dosta značilo celoj ekipi.

Novi ozbiljan test mlada ekipa Partizana imaće u sredu, kada u premijernom duelu Evrokupa gostuje italijanskom Trentu.

Partizan je večeras u prvom poluvremenu odigrao možda i najboljih 20 minuta u poslednjih nekoliko godina, barem kada su u pitanju gostovanja. Posle mnogo godina odbrana crno-belih delovala je kao beton, pre svega zahvaljujući Alekseju Nikoliću i Radetu Zagorcu koji su u svakom trenutku otežavali prenos lopte bekovima domaćih. I na taj način Partizan je u prvom poluvremenu došao do sedam ukradenih lopti i maltene je sve pretvorio u poene.

Kada je u pitanju napad, odnosno šut, Vanja Marinković je dobro otvorio utakmicu, pogodio je nekoliko uvodnih šuteva i dobio dosta na samopouzdanju za nastavak. Dobra igra crno-belih u odbrani u potpunosti je poremetila šut Cedevite koja je pogodila samo jednu trojku iz prvih 11 pokušaja.

U tim trenucima ništa nije polazilo za rukom košarkašima hrvatskog šampiona, pa nije bilo čudo što su beogradski crno-beli stigli i do ogromne prednosti od 21 poena.

Bilo je za očekivati da u nastavku utakmice ipak Cedevita podigne nivo igre, jer se radi o veoma kvalitetnoj ekipi, doduše očigledno neuigranoj. I, kako je krenulo drugo poluvreme, tako je Cedevita topila razliku. Startovala je serijom od 10:0 i prišla na minus 11, ali je uzvratio Marinković sa dve vezane trojke.

ABA LIGA - 1. KOLO

Petak

Olimpija - Mornar 87:66
/Mesiček 16 - Vranješ 12/

Crvena zvezda - Cibona 78:68
/Regland 22 - Ljubičić 17/

Subota
Cedevita - Partizan 84:87
/Bel 19 - Marinković 25/

Nedelja
17.00: (1,45) Igokea (15,0) Mega Bemaks (3,05)

Ponedeljak
18.00: (1,45) FMP (15,0) Zadar (3,05)
21.00: (1,10) Budućnost (23,0) Krka (7,50)

Foto: ABA/Cedevita/Marin Sušić


tagovi

Rade ZagoracVanja MarinkovićSito AlonsoNenad Čanak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara