Ovo je već ozbiljan udarac: Posle Evrolige, PAO slomio Olimpijakos i u prvenstvu!

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.11.18. | 19:01

Odlična igra Nikosa Papasa obeležila veliki grčki derbi, u kojem su Zeleni sugurnom igrom stigli do zasluženog slavlja - 79:70

Tek je novembar, a Panatinaikos je već ozbiljno zadužio Olimpijakos. Zeleni su posle slavlja u međusobnom okršaju Evroligi, naneli najvećem rivalu i prvi poraz u nacionalnom prvenstvu. Ekipa iz Pireja savladana je u OAKA areni rezultatom 79:70 (15:14, 17:15, 23:22, 24:19).

Domaćin je utakmicu usmerio na svoju "vodenicu" tokom treće deonice, a onda uspeo da održi stečenu prednost do kraja meča. Sjajan meč odigrao je Nikos Papas, koji je za 20 minuta na parketu postigao 24 poena i imao tri skoka i dve asistencije. Dvocifren učinak u domažćem timu imali su i Kit Lengford (11 poena) i Dešon Tomas (10).

Izabrane vesti

Najbolji meč od dolaska u Olimpijakos odigrao je Zek Lidej, koji je meč okončao sa 20 postignutih poena, ali su nosioci igre potpuno podbacili. Jedini dvocifen od igrača iz prve petorke bio je Jorgos Printezis sa 11 postignutih poena (devet skokova), Spanulis i Vilijams Gos su ubacili po devet, Milutinov šest, a Papanikolau samo jedan poen za 25 minuta igre.

Panatinaikos je maksimalnu zalihu od 13 poena razlike (78:65) stekao 50 sekundi pre kraja meča, ali su se gosti potrudili da u najvećoj mogućoj meri do kraja meča ublaže poraz.

Foto: Star Sport


tagovi

Nikos Papas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara