Pamtiće se! Četiri produžetka, Jokićevih 65 minuta, tripl-dabl i promašeno bacanje koje nije smelo da se desi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.19. | 08:55

Umor koštao srpskog centra u završnici iscrpljujućeg gostovanja u Portlandu – 137:140

Utakmica za pamćenje. Nije za titulu, nije za finale, ali jeste za anale. Slavio je Portland, međutim, svaka čast i Trejlblejzersima i Denveru, jer treći duel polufinalne serije Zapadne konferencije po svemu odudara od šablona NBA lige. Na kraju će se pamtiti da je domaći tim triumfovao 140:137 i valiorizovao prednost stečenu pre nekoliko dana u Koloradu, te sad vodi 2:1.

Duel ulazi u almahane po tome što je tek drugi u istoriji doigravanja, od 1953, u kome su vđena čak četiri produžetka. Narodski rečeno, košarkaši su baldisali na parketu „Moda centra“, ali je bar publika širom sveta uživala. Imala je šta i da vidi. Čak šestorica igrača provela su na parketu više od 50 minuta, a među njima je bio i naš Nikola Jokić, koji je igrao tačno 65 (više od njega u istoriji lige na jednom meču proveli samo Dele Alis 1952/52 i Havijer Mekdanijel 1989). U takvim okolnostima, razumljivo, ponestalo mu je snage, pa je u produžecima bio skoro neprimetan, mašio šuteve koje obično pogađa, između ostalog realizovao samo jedno od dva slobodna bacanja u situaciji kad je Portland vodio dva razlike, propustio šansu da odvede meč i u peti prodžetak i na kraju ispao tragičar.

Izabrane vesti

Pogotovo ako se zna da je imao dvaput šansu da pucnjima sa distance reši utakmicu. U drugom i u trećem produžetku. Oba puta je bio neprecizan. No, sve što je radio pre toga bilo je fantastično. Nikola je utakmicu završio tripl-dabl učinkom od  33 poena (šut iz igre 13 od 25, trojke četiri od sedam), 18 skokova i 14 asistencija, a zabeležio je i osam izgubljenih lopti, što na prvi pogled deluje previše, ali kad se ima u vidu da je odigrao praktično skoro šest četvrtina greške su zanemarljive. Problem je u tome što su ispoljene u odlučujućim trenucima i što svet pamti pobednike, pa gostima nije vredelo ni sjajno izdanje Džamala Marija (34 poena, devet skokova).

A Portland je do slavlja predvodio Si Džej Mekolum - takođe više od 60 minuta na parketu – pošto je ubacio 41 poen, s tim da je „silovao loptu“ (šut iz igre 16 od 39), dok je pravi junak bvio Rodni Hud, jer je preuzeo odgovornost kad je bilo najpotrebnije i ubacio sedam od poslednjih devet poena domaćina.

Naredni meč na programu je na istom mestu za dva dana.

Pre šest dana delovalo je da Boston ima veće šanse za finale Istoka, međutim, moraće da se pomuči, jer je Milvoki vratio brejk i zahvaljujući 32 poena Janisa Adetokumba - od čega je pucao 22 slobodna bacanja - poveo 2:1 u seriji.

NBA LIGA, PLEJ-OF

Boston – Milvoki 116:123
/Irving 29 – Adetokumbo 32/, rezultat u seriji 1:2

Portland – Denver 140:137
/Mekolum 41 – Mari 34, rezultat u seriji 2:1

FOTO: Reuters


tagovi

Portland TrejlblejzersDenverNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara