Panatinaikos se oznojio, ali osvojio 19. kup!

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.02.19. | 18:22

U finalu savladan PAOK – 79:73

Ovakav rasplet mogao je da se nasluti posle četvrtfinalnog meča, kada je Olimpijakos odlučio da napusti poprište bitke iziritiran sudijskim odlukama i pobedu prepusti večitom rivalu Panatinaikosu.

Takav zicer Zeleni iz Atine nisu mogli da propuste. I današnje finala protiv solunskog PAOK-a bilo je samo stvar režije. Mada je evroligaš iz Atine morao dobrano da se pomuči kako bi stigao do već upisanog trijumfa. Na kraju je bilo 79:73.

Izabrane vesti

PAOK je stigao brzo do 15 poena prednosti. Međutim ekipa za koju igra Milenko Tomić nije se predavala. Oslanjajući se za šut za tri poena PAOK je počeo da topi prednost rivala.

U jednom trenutku PAOK je stigao do prednosti. Verovatno su navijači velikog solunskog kluba pomislili da će posle dve decenije posta košarkaška sekcija konačno osvojiti kup.

Ništa od toga. U finišu, kada se lomilo, Panatinaikos je iskoristio evroligaški potencijal. Lengford je spustio mušicu, dok je Kalates razigrao kompletan tim.

Upravo je Kalates zajedno sa Klikpatrikom bio najefikasniji u pobedničkom timu. Obojica su postigli po 19 poena. Lengford je postigao 17, a Gist je dodao 14.


tagovi

PanatinaikosNik KalatesKit Lengford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara